Prvo obraćanje Janice kao pomoćnice ministra: ‘Treba podržati i ulagati u sport, pogotovo u manje sportove’

Janica Kostelić imala je čast govoriti na otvorenju Osijek Grand prix Žito Challenge cupa uz gradonačelnika Osijeka Ivana Vrkića, Župana Osječko-baranjske županije dr. Vladimira Šišljagića i predsjednika Hrvatskog gimnastičkog saveza Steve Tkalčeca, koji su je na ulazu u dvoranu svi srdačno dočekali. Janica je bila posebna izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Tihomira Oreškovića. Osim na hrvatskom, sve goste, posebno predstavnike 26 zemalja svijeta pozdravila je i na engleskom jeziku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimanje za njezin dolazak u Osijek bilo je ogromno. Profesionalno, uostalom kakva je sportašica bila, nakon dodjele medalja na ženskom preskoku spremno je stala pred brojne pripadnike sedme sile.

-Osijek je nekako obilježio karijeru moje obitelji. Drago mi je da sam ovdje imala prvi nastup u novoj ulozi. Želja mi je napraviti pozitivan korak.

Priznala je kako je u prvom nastupu imala tremu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-Ovo nije moj domaći teren, ovo je moj prvi nastup na službenoj dužnosti i bilo me je malo stah. Bilo mi je drugačije nego li na skijaškoj stazi. Tamo sam sama sa sobom, tamo mogu razriješiti svoje probleme.

Mnogi su bili iznenađeni njezinim imenovanjem.

U početku sam bila i ja zbunjena, pitala sam se zašto baš ja. Ali, onda sam razmislila i odlučila: U prilici sam napraviti nešto. Postoji u načelu moja dobra želja. Planovi? Ne mogu govoriti jer nisam upoznata s puno stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasad ima potporu većeg dijela javnosti i što je najvažnije sportaša, piše Glas Slavonije.

-Podrška je stigla sa svih strana, teško je nekog izdvojiti, ali nekako mi je najdraža ona sestara Zaninović. Njih stvarno jako volim, to me baš dirnulo i dalo mi poticaj i potvrdu da sve ovo ima nekog smisla.

Naravno, imala je potporu i obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-Oni su naravno tu za mene što god ja odlučila. Mislim da se se svi trebali ugledati na obitelj, Hrvatska je cijela jako mala i treba se ponašati kao obitelj i držati zajedno.

Janica je oduševljena bila ambijentom u dvorani Gradski vrt.

-O ovom natjecanju govorili su mi samo u superlativima. Oduševljena sam sjajnim ambijentom i nadam se kako ću doći i na deveti i naravno na deseti jubilarni Osijek Grand prix. Ljudi su me toplo primili i stvarno bih se voljela vratiti i naredne godine. Mislim da bi ovo trebalo podržati i ulagati u sport, pogotovo u ove manje sportove, rekla je u svom prvom medijskom obraćanju u novoj ulozi Janica Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.