Španjolski mediji nakon drame protiv Hrvatske: ‘Nezaboravni prolazak u četvrtfinale, povijesna utakmica’

Foto: fah

Španjolska nogometna reprezentacija svladala je nakon prave drame u osmini finala Europskog nogometnog prvenstva Hrvatsku s 5:3. Vatreni su se sjajno borili te su bez Ivana Perišića i Dejana Lovrena stigli minus od dva gola te su izborili produžetke, u kojima je bilo prilike da se do kraja nokautiraju Španjolci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

U španjolskim medijma vlada pravo oduševljenje poslije ove velike pobjede u Kopenhagenu.

“Povijesna utakmica, produžeci, strah, ruski rulet… Španjolska se približila raju”, piše Marca u svojim prvim reakcijama.

“Bez sumnje, ovo je najbolja utakmica Europskog prvenstva. Golovi, napetost, sreća… Sada svi idemo u Sankt Peterburg. Nevjerojatna je bila slika iz posljednje minute kada je Luis Enrique podigao ruke i išao čestitati svakom članu reprezentacije. Sjajno smo igrali većinu utakmice, ali Hrvati su odgodili raniji prolazak u četvrtfinale.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jedan medij sa sjedištem u Madridu, AS, u prvi plan je isturio Alvara Moratu, toliko osporavanu španjolsku devetku. Prenose tako izjave Santiaga Canizaresa, ali i Garyja Linekera, engleske ikone.

“Sviđa mi se ovo kako Luis Enrique nije htio odustajati od Morate, a onda je ovaj pokazao srednji prst svima koji ga ne vole.”

O samoj utakmici AS ističe:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo je bilo blagoslovljeno ludilo. Ova Španjolska je ozbiljna, pokazala je karakter onda kad je bilo najpotrebnije. Poetska pravda je to što je naša reprezentacija u četvrtfinalu.”

Španjolska je znala trpjeti kako bi na kraju pobijedila Hrvatsku i našla se u četvrtfinalu Europskog prvenstva. Vratili smo se nakon početnog pogotka Hrvata, radili smo sve dobro protiv Hrvatske koja je bila ograničena na obranu i kojoj je samo Modrić pokušavao dati malo jasnoće u trenucima kad bi imao loptu, a to je bilo rijetko”, ističe El Mundo Deportivo.

Katalonski Sport ovako je sumirao okršaj u Kopenhagenu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezaboravni prolazak u četvrtfinale. Španjolska se vratila i otupila hrvatske napade u produžetku u utakmici koja će ući u povijest ovog natjecanja i to na prednja vrata. Više od ovog niste mogli tražiti – golovi, preokreti, emocije i konačna španjolska pobjeda”, piše Sport, a prenosi portal gol.dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.