Svjetsko prvenstvo: Hrvatski gimnastičar Tin Srbić kao treći u finale, Filip Ude prva rezerva

Foto: fah

Hrvatski gimnastičar Tin Srbić s trećim je rezultatom kvalifikacija (14,366) izborio nastup u finalu natjecanja na preči na Svjetskom prvenstvu koje je u nedjelju na rasporedu u kanadskom Montrealu, dok je Filip Ude u statusu prve rezerve na konju s hvataljkama, nakon što je ostvario deveti rezultat u kvalifikacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tin Srbić je za izvedbu svoje vježbe, u koju je startao s ocjenom 6,400, dobio ocjenu 7,966 te u ukupnom zbroju sa 14,366 zaostao samo za proslavljenim Nizozemcem Epkeom Zonderlandom (14,433) i Švicarcem Pablom (14,433).

Na istoj spravi nastupio je i Anton Kovačević, ali je skromnim nastupom zaslužio ukupnu ocjenu 9,866, što je bilo dovoljno tek za 117. mjesto.

Od trojice hrvatskih predstavnika na konju s hvataljkama najbolji je bio 31-godišnji Filip Ude, koji je s ocjenom 14,400 osvojio nezahvalno deveto mjesto i time stekao status prve rezerve za subotnje finale. Za osmoplasiranim Armencem Harutjunom Merdinjanom bivši svjetski i olimpijski doprvak zaostao je 0,033 boda. Jakov Vlahek je za svoju vježbu dobio ukupnu ocjenu 14,133 te kvalifikacije završio na 16. mjestu, dok je iskusni Osječanin Robert Seligman s ocjenom 13,533 bio tek 33.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 22 sata po hrvatskom vremenu u Montrealu će s kvalifikacijama započeti prve dvije od pet skupina gimanstičarki, u kojima će nastupiti i jedina hrvatska predstavnica Ana Đerek. Ona će nastupiti na gredi i tlu.

Finale gimnastičara na preči na rasporedu je posljednjeg dana Svjetskog prvenstva u nedjelju, 8. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.