Uvjerljiva pobjeda Barcelone protiv Ferencvarosa suočila s istinom i Dinamo

epa08760207 FC Barcelona's striker Lionel Messi (L) celebrates with teammates after scoring the 1-0 leading goal from the penalty spot during the UEFA Champions League Group G soccer match between FC Barcelona and Ferencvaros held at Camp Nou stadium, in Barcelona, Spain, 20 October 2020. EPA/Alberto Estevez

Nogometaši Barcelone na sjajan su način započeli novi put u Ligi prvaka, doduše ništa se spektakularno nije dogodilo jer se zapravo očekivalo da jedan od najboljih klubova svijeta bez većih poteškoća svlada slabašni Ferencvaros, klub koji je na svom putu prema grupnoj fazi u Ligi prvaka izbacio zagrebački Dinamo. Možda se nije očekivala pobjeda od 5:1, ali to nije nikakvo iznenađenje. Ferencvaros se plasirao u Ligu prvaka, a mađarski predstavnik još uvijek nije bi blizu europskim nogometnim divovima, kao što to, nažalost, nije ni hrvatski prvak. Prošlogodišnji bljesak u Ligi prvaka, za vrijeme Nenada Bjelice i Danija Olma, teško će se u skorije vrijeme ponoviti. Liga prvaka za dvije klase jače je natjecanje od Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se i nagađalo sinoć je u početnom sastavu Barcelone zaigrao i Miralem Pjanić, bosansko hercegovački reprezentativac koji još uvijek nije potpuno spreman za igru, ali koji je odigrao solidnu utakmicu, iz igre je izašao četrnaest minuti prije kraja.

Nakon utakmice Pjanić je izrazio zadovoljstvo pobjedom, međutim, svjestan je da su pravi izazovi tek pred Barcelonom.

Zadovoljni smo utakmicom, važno je dobro otvoriti Ligu prvaka, natjecanje koje nam se jako sviđa. Pravi izazovi tek slijede”, rekao je Miralem Pjanić poslije uvjerljive pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona već za tri dana u prvenstvu igra najveći derbi španjolskog nogometa protiv Real Madrida, nakon toga slijedi nova velika utakmica, sudar u 2. kolu Ligi prvaka protiv Juventusa. Dvoboj Messija i Ronalda. Kakav spektakl.

”Sada razmišljamo samo o idućoj utakmici, a to je El Clasico. Zatim idemo Juventusu, bit će teško, no spremni smo”, tvrdi bosansko – hercegovački veznjak.

Pjanić je kratko prokomentirao i Piquievo isključenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mislim da je bilo pretjerano, jedino negativno iz cijelog susreta, ali moramo to prihvatiti”, zaključio je nogometaš Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.