Zubčić zbog pogreške ostao bez bodova, Kristoffersenu Mali globus

zubčić
Foto: fah

Norvežanin Atle Lie McGrath pobjednik je zadnjeg slaloma sezone na završnici Svjetskog kupa u Courchevelu. Drugo mjesto zauzeo je njegov sunarodnjak Henrik Kristoffersen (+0.37), koji je četvrti put u karijeri osvojio Mali kristalni globus, a treći slalomski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kristoffersen je odvozio sjajnu drugu vožnju, u jednom trenutku bio je na rubu ispadanja, no uspio se spasiti i osigurati drugo mjesto, što mu je bilo dovoljno za ukupan trijumf u ovoj disciplini.

Treći je bio Austrijanac Manuel Feller (+0.77).

Vodeći nakon prve vožnje Lucas Braathen bio je jako loš u drugoj vožnji i završio je na 11. mjestu (+1.22).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, od 10 slaloma ove sezone šest puta su slavili Norvežani.

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić je bio 13. u prvoj vožnji, a u drugu je krenuo dobro, no napravio je veliku pogrešku i zamalo je posve izgubio kontrolu. Uspio se izvući i nastaviti spust prema cilju, ali do njega je došao s velikim zaostatkom od 3.15 sekundi, ostavši na 23. mjestu, posljednjem među skijašima koji su uspjeli završiti vožnju, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.