Crna Gora: HGI se sprema za samostalan nastup na izborima u listopadu

Foto: Fah

Hrvatska građanska inicijativa (HGI), jedina politička stranka s hrvatskim predznakom u Crnoj Gori priprema se za samostalan nastup na predstojećim parlamentarnim izborima, koji će se održati 16. listopada.

“Najbliži smo samostalnom nastupu na državnoj razini, a o tome će svakako konačnu odluku donijeti Središnji odbor stranke”, kazala je medijima predsjednica HGI-a Marija Vučinović dodajući da je stranka “uvijek otvorena i za suradnju s programski bliskim strankama”.

Ona je rekla da će HGI, kao dio buduće vlasti i legitiman predstavnik hrvatskog naroda u Crnoj Gori, nastaviti raditi na poboljšanju kvaliteta života hrvatske zajednice i svih građana.

Vučinović je ocijenila da je od osnivanja HGI-ja položaj Hrvata u Crnoj Gori neusporedivo bolji. Sve što je HGI napravio za poboljšanje položaja hrvatske nacionalne manjine postignuto je zahvaljujući političkim mehanizmima, kroz zakonodavnu i izvršnu vlast, rekla je ona.

“Mi smo prisutni u jednoj i drugoj, i dali smo nemjerljiv doprinos poboljšanju položaja Hrvata u Crnoj Gori. Osim toga, mi smo i važan most suradnje između Hrvatske i Crne Gore. Raduju nas i sve bolji ukupni odnosi naših država”, kazala je Vučinović.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/h