Poruka pape Franje za 22. Svjetski dan bolesnika

Papa Franjo povodom Svjetskog dana bolesnika, izravno se obratio svima koji podnose bolesti i trpe, te u njima prepoznaje Krista i njegovo trpljenje. Samoću i tamu koju donosi bolest, nosio je sam Krist na križu, a taj teret On nastavlja nositi i s nama u našoj boli i patnji, pružajući nam nadu u svjetlost uskrsnuća i hrabrost za borbu s teškoćama uz Njegovu prisutnost, prenijela je Informativna katolička agencija (IKA).

Papa Franjo potiče bolesne da po uzoru na Krista, shvate smisao i puninu koja se ostvaruje preobrazbom ljudskog iskustva bolesti i trpljenja u novi život. Potiče svakoga na dobrotu i ljubav prema drugome, osobito prema onima koji to ne zaslužuju, prema onima koji trpe i prema onima koji su marginalizirani. To je dokaz istinske vjere, poručuje Papa. Mi smo nada i Božje prisustvo u svijetu kada potrebitima pružamo nježnost i velikodušnu brigu, te tako otvaramo put dolasku Božjeg kraljevstva.

Uzor u ljubavi i nježnosti trebamo potražiti u Mariji, koja je kao Majka raspetog i uskrsnulog Krista, Majka svih bolesnika i patnika, te stoji stoji uz naše križeve i prati nas na životnom putu. Zajedno s Marijom pod križom stoji Sveti Ivan, koji nam ukazuje da ne možemo ljubiti Boga, ako ne ljubimo bližnje. Pod križom boli i bolesti, zajedno s Marijom i Ivanom, gledamo u ljubav Božju, koja oprašta naše grijehe, ulazi u našu bol i liječi ju, te prodire u našu smrt i spašava nas. Prožeti Božjom ljubavlju Isusa s križa, učimo promatrati drugoga s ljubavlju i milosrđem, posebno one koji pate i trebaju pomoć, poručio je papa Franjo mladima na Križnom putu u Riu, 26. srpnja 2013. te time zaključio svoju poruku povodom 22. Svjetskog dana bolesnika.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: ika
Photo: FaH