Šešelj opet provocira: Hvali se da je dobio diplomatsku putovnicu i najavljuje dolazak u Zagreb

Foto: fah

Predsjednik Srpske radikalne stranke i zastupnik u srbijanskom parlamentu Vojislav Šešelj pohvalio se na društvenim mrežama da je dobio diplomatsku putovnicu i najavio da “uskoro dolazi u Zagreb”.

“Nadam se da mi kao uglednom srpskom diplomatu hrvatske vlasti neće praviti nikave smetnje”, objavio je Šešelj na svom Twitter profilu.

Na Twitteru se pojavila i navodna fotografija Šešeljeve putovnice, ali srbijansko ministarstvo vanjskih poslova do sada nije potvrdilo je li vođi SRS-a zaista izdana diplomatska putovnica.

Na objavljenoj fotografiji datum izdavanja putovnice je 22. kolovoza 2016., s rokom važnosti do 22. kolovoza 2021. godine.

Navedena je dužnost “narodni poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srbije”, a izdavatelj je “Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije”

Pravo na diplomatsku putovnicu, kako su objavili mediji u Beogradu, temeljem Uredbe o izdavanju diplomatskih i službenih putovnica, imaju predsjednici Republike, Narodne skupštine i Vlade, potpredsjednici Vlade, ministri, predsjednici Ustavnog suda i Vrhovnog suda Srbije, guverner Narodne banke, kao i načelnik Glavnog stožera Vojske Srbije. Diplomatska putna isprava izdaje se i zaposlenicima u Ministarstvu vanjskih poslova, sukladno propisima tog ministarstva.

Radi obavljanja povjerene misije u inozemstvu, kako s navodi, na obrazloženi prijedlog, diplomatska se putovnica može izdati zastupniku u Skupštini Srbije, tužitelju za ratne zločine Srbije, predsjednicima skupština i izvršnih vijeća autonomnih pokrajina, te šefovima civilne i vojne službe sigurnosti.

Diplomatske putovnice Srbije mogu, kako se dalje navodi, imati i veleposlanici dobre volje Srbije i veleposlanici dobre volje u međunarodnim humanitarnim, sportskim, kulturnim ili drugim organizacijama.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/h