Slučaj Šešelj: MUP Srbije nije dobio prijavu incidenta, nema snimki iako video-nadzor postoji

Foto: ButrosButrosGali/wikimedia, fah

Srbijanski ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je u četvrtak da MUP dosad nije dobio zahtjev niti prijavu zbog incidenta koji je bio povod prekida službenog posjeta izaslanstva Hrvatskog sabora Srbiji, objavila je Radio-televizija Srbije (RTS).

“Ne znam da li se dogodilo. Ja sam samo iz medija vidio za taj incident. Nismo dobili nikakav zahtjev, niti prijavu s tim u svezi”, rekao je Stefanović na pitanje novinara o incidentu koji je postao jedna o ključnih vijesti.

Stefanović je najavio da će se MUP angažirati bude li to zahtijevalo tužiteljstvo, ali da prijava nema pa se “to za sada nije dogodilo”.

O snimkama

Ministar je, komentirajući tvrdnje kako ne postoji bilo kakva snimka incidenta na kojoj bi se vidjelo kako Šešelj gazi hrvatsku zastavu, rekao da ne zna postoji li uopće na ulazu u parlament video-nadzor, niti postoji zahtjev za tom snimkom.

No, prema ranijim napisima u srbijanskim medijima jasno je da video-nadzor postoji.

Služba za medije Skupštine Srbije na upit televizije N1 odgovorila je kako snimka incidenta ne postoji jer se on dogodio u dijelu parlamenta nedostupnom nadzornim kamerama.

‘U vezi s vašim zahtjevom, obavještavamo Vas da ne postoji video snimka navedenog incidenta. Video nadzor tog dijela Narodne skupštine Republike Srbije ne pokriva mjesto gdje su bile postavljene zastave, jer se nalazi u mrtvom kutu u odnosu na postavljene kamere’, rekli su iz srpske Skupštine za N1.

Raniji incidenti

Upoznat je, kako kaže, s incidentom koji je Šešelj ranije u srijedu izazvao na TV Hepi i on je prijavljen policiji.

Stefanović je potvrdio da postoji prijava protiv Šešelja zbog drugog incidenta, a te da “policija poduzima određene radnje”, uz ocjenu da je tu “riječ o nekoj vrsti sukoba između Šešelja i lidera LSV Nenada Čanka”, zastupnika kojem je Šešelj i ranije prijetio.

Vođa SRS-a Vojislav Šešelj danas je na tiskovnoj konferenciji u Skupštini Srbije rekao kako će nastaviti gaziti hrvatsku zastavu i potvrdio da radikali nemaju snimku incidenta, a u priopćeenju medijima i Skupština Srbije navela je da nema video-snimku incidenta jer je taj dio hola srbijanskog parlamenta gdje su stajale zastave u “mrtvom kutu” kamera skupštinskog video-nadzora.

Izvor: narod.hr/hina