(VIDEO) Voditelj Fox Newsa posramio zagovornicu pobačaja koja je optužila Trumpa da ‘pokušava oduzeti ženama kontrolu nad tijelima’

Foto: Snimka zaslona

Poznati konzervativni voditelj Fox Newsa Tucker Carlson u srijedu navečer pozvao je zagovornicu prava na izbor i pobačaja Monicu Klein nakon kontroverznog govora demokratskog guvernera Virgnije Ralpha Northama u kojem je branio prijedlog zakona koji bi dopustio pobačaj sve do rođenja djeteta, prenosi dailywire.com.

Razgovor između voditelja Carlsona i sugovornice odmah se zaoštrio.

“Smeta mi što pokušavate kontrolirati ženska tijela “, rekla je Klein, nastavljajući neutemeljeni napad i okrivljujući republikance i predsjednika Trumpa da pokušavaju preuzeti kontrolu nad ženskim tijelom: “Ovdje se radi o pravu žene na izbor, a vi, kao muškarac, ne biste smjeli imati pravo ni na jednu jedinu riječ”.

Miletić: ‘Prekinuti život nerođenog djeteta je dno dna ljudske civilizacije’

Guverner Northam: Pobačaj dopušten sve dok dijete ne dođe na svijet pa i onda

Guverner Northam u srijedu je zagovarao ideju o ubojstvu djeteta u trećem tromjesečju koji bi dopustio zakon predložen od strane demokrata. Guverner je izjavio:

“Kada govorimo o pobačajima u trećem tromjesečju, to se radi uz pristanak majke, uz pristanak liječnika, više od jednog liječnika, i to se radi u slučajevima gdje mogu biti ozbiljni deformiteti, može postojati fetus koji nije održiv.” Spomenuo je i da “prilikom poroda kada dijete dođe na svijet, može biti oživljeno ako je to ono što majka i obitelj žele.”

Klein smatra da je reproduktivna zaštita žena napadnuta od strane republikanaca

Komentari guvernera izazvali su pobunu konzervativnog dijela javnosti koji je protiv pobačaja pa je voditelj Carlson pozvao zagovornicu pobačaja, Monicu Klein.

“Pitam se što mislite o onome što je dr. Northam, guverner Virginije, upravo rekao: kad se rodi dijete – on je opisao dijete kao dijete – postoji točka u kojoj majka i liječnik mogu odlučiti hoće li ubiti bebu ili ne ”, upitao je Carlson sugovornicu koja ga je optužila da želi “vratiti vrijeme u kojemu je pobačaj bio nezakonit i u kojem su se koristile vješalice za kapute kako bi se počinili abortusi” te je nazvala to “barbarskim ponašanjem”.

Google ručno manipulira tražilicom kako bi suzbio pro-life i konzervativne vijesti

(VIDEO) Američki potpredsjednik prenio Trumpovu poruku na Hodu za život: ‘Svako je dijete sveti dar od Boga, svaka je osoba jedinstvena od prvoga dana’

Carlson ju je upozorio da ju je upitao o trenutnoj guverenerovoj izjavi, a ne prošlosti, navodeći “aktualni govor guvernera Virginije koji je zvijezda u usponu Demokratske stranke”.

Klein je istaknula da je “reproduktivna zdravstvena zaštita žena napadnuta od strane republikanske stranke” te da “sedamdeset dva posto Amerikanaca podržava pravo na izbor.”

Papa Franjo: Pobačaj je zločin. To je ubijanje jedne osobe kako bi se spasila druga. To je ono što mafija čini

Papa povodom talijanskog Dana za život pozvao na molitvu za nerođene kojima prijeti pobačaj

Za takvo stanje je optužila predsjednika Trumpa koji je deklarirani protivnik pobačaja i koji “pokušava oduzeti ženama kontrolu nad našim tijelima”, rekla je, ponavljajući optužbe protiv suca Vrhovnog suda Bretta Kavanaugha “koji također pokušava osporiti pobačaj”, prenosi dailywire.com.

(VIDEO) Trump u govoru o stanju nacije zatražio zaštitu nerođene djece i najavio kraj ‘glupih ratova’

“Ne radi se o bebama”, utvrdila je Kleienova “Radi se o tome da pokušavate kontrolirati ženska tijela.”

Klein: Kao muškarac nemate pravo na riječ o pobačaju

Voditelj Carlson joj je uzvratio da bude “pametnija od toga” i dao joj ponovno priliku da argumentira i obrani svoj stav i dozvolu za pobačaj u trećem tromjesečju koji je nazvao ubojstvom.

“Smeta mi što pokušavate kontrolirati ženska tijela “, rekla je Kleinova, nastavljajući napad “Ovdje se radi o pravu žene na izbor, a vi, kao muškarac, ne biste smjeli imati pravo ni na jednu jedinu riječ”.

(VIDEO) Pogledajte video koji opovrgava tvrdnju da muškarci nemaju prava na stav o pobačaju

Propao prijedlog, koji je guverner Northam branio, dopustio bi ženama prekid trudnoće sve do kraja trećeg tromjesečja, drugim riječima, sve do rođenja. Po tvrdnjama liječnika to bi bilo škodno za zdravlje žena, uključujući i “mentalno zdravlje”, piše dailywire.com.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/dailywire.com