Foto: Snimka zaslona

Cisterne su stigle u luku kako bi natankale jahtu Romana Abramovića.

U Dubrovnik je jahtom stigao Roman Abramovič koji je morao natankati svoju jahtu Eclipse. To naravno znači priličan proces, javlja dnevnik.hr.

Naime, Abramović, koji se rastaje od supruge, prilično je ostavio novca jednoj hrvatskoj naftoj kompaniji jer jahtu dugu 163 metara došlo natankati čak 25 cisterni pune eurodizelskog goriva. Abramovič je u svoju ljepoticu ulio 800 000 litara.

Jahta se parkirala u luku Gruž, a za tankanje jahte trebalo je punih 27 sati.

Lako je za izračunati da je Abramovič u svoju jahtu natankao milijun eura goriva.

Eclipse je druga najveća jahta na svijetu, svima koji su je vidjeli oduzela dah.

Njezinim uplovljavanjem Dubrovčani su imali priliku u svom akvatoriju ugostiti sve jahte Romana Abramoviča.

S tri jahte koje se sve redom ubrajaju među dvadeset najvećih na svijetu za Romana Abramovića s pravom se može reći da ima svoju mornaricu, navodi dnevnik.hr.

Luna, Pelarus, Ecstasea i Eclipse ukupno imaju 479 metara opremljena nevjerojatnim luksuzom i najsuvremenijom tehnologijom.

Sa svojih 115 metara Pelarous je devetnesta luksuzna jahta po veličini na svijetu. Pelarus razvija brzinu od 19 čvorova, ima niz pomoćnih brodova, dva heliodroma, garažu prepunu ‘morskih igračaka’ od jet skija do navodne mini podmornice.

Vlasnik nogometnog kluba Chelsea ovu je jahtu kao bonus ustupao najboljim igračima pa su tako na njoj ljetovali Frank Lampard, a John Terry je na Pelarusu proveo medeni mjesec. Jahta više nije u Abramovićevom vlasništvu jer je nakon razvoda 2009. godine pripala njegovoj bivšoj ženi koja je dvije godine kasnije prodala čuvenom holivudskom producentu Davidu Geffenu.

Najveća istraživačka jahta na svijetu Luna je u 115 metara dugačka prepoznatljiva je po velikoj otvorenoj krmi. Na njoj se nalazi veliki bazen i prostor za sunčanje, a dio Abramovićeve flote postala je 2010. godine nakon što je kupljena u Norveškoj.

Poznato je i da Lunu odlikuje izuzetno luksuzan i inovativan dizajn. Tu su i na svim Abramovićevim jahtama obvezna dva heliodroma. Luna, s obzirom da se radi o istraživačkom plovilu, vlasniku uživa u luksuzu dok ona prevaljuje ogromne razdaljene bez tankanja, a posebno je opremljena i za plovidbu u otežanim, ledenim morima. Jahta je još uvijek u Abramovićevom vlasništvu.

Ectasea je u Dubrovniku posljednji put viđena 2007. godine, a dvije godine nakon toga Abramović je prodao. Unutarnje uređenje jahte inspirirano je Azijom, a primala je 12 putnika koji su bili smješteni u šest luksuznih kabina. U usporedbi s ostalim Abramovićevim jahtama ova je jedina ispod sto metara pa je za pretpostaviti da mu je s nepunih 86 metara postala premala te je odlučio prodati.

Abramovićevi gosti na Eclipsu će moći uživati bezbrižni kako bi ih u nezgodnoj pozi mogli snimiti paparazzi jer je jahta između ostalog opremljena elektronskim štitom koji je štiti od znatiželjnih pogleda. Najsuvremeniji sustav zaštite uključuje i detektor za torpeda te staklo otporno na metke. S Eclipsom vrijednost jahti kojima je Abramović u proteklih pet godina posjetio Dubrovnik penje se na vrtoglavih deset i pol milijardi kuna.

Izvor: narod.hr/dnevnik.hr