Na listi NY Timesa s preporukama gradova koje treba obići u 2019. našao se i jedan hrvatski grad

Foto: GettyImages

New York Times objavio je listu s 52 mjesta koja treba posjetiti u 2019. godini, a na listi se našao i jedan hrvatski grad – Zadar.

Zadar je zauzeo 11. mjesto na ovoj listi, kao i otoci u njegovoj blizini, javlja Večernji. David Farley napisao je da je velik utjecaj imalo Svjetsko prvenstvo u nogometu i činjenica da je nogometni čarobnjak Luka Modrić Zadranin.

U tekstu se navodi kako turisti često više pozornosti posvećuju Istri, Splitu, Hvaru i Dubrovniku zbog čega Zadar preskaču, no, tvrdi, to će se promijeniti zbog “pojačanja” letova avio kompanijom Ryanair.

Tursite privlači zadarska stara jezgra, riva i Morske orgulje, navodi se u NY Timesu te ističe da su zalasci sunca toliko čarobni da na njih nije ostao imun ni Alfred Hitchcock, koji je grad posjetio 1964. te zadarski zalazak opisao kao najljepši na svijetu.

Farley napominje da Zadar ima dobru vezu s otocima, stoga turisti mogu vidjeti ljepote Pašmana i Dugog Otoka koji se diči netaknutim plažama, primamljivim konobama i čistim morem.

Prvo mjesto na listi preporuka NY Timesa zauzeo je Portoriko, slijede ga Hampi u Indiji, Santa Barbara u Kaliforniji, Panama i München.

 

Izvor: narod.hr/Večernji.hr