Joško Jeličić na HRT-u: ‘Meni je žao Dinama, najbolja je rekcija BBB-a, čitav se sustav HNS-a mora mijenjati iz korijena…’

Foto: Snimka zaslona

U emisiji Stadion Hrvatske televizije kao i svakog ponedjeljka gostovali su stručni (su)komentatori, Joško Jeličić, bivši nogometaš Dinama te vječno Oko sokolovo HRT-a, Mateo Beusan, bivši nogometni sudac iz Dubrovnika.  Naravno, na prvom mjestu ”analize” bio je sporni penal za Dinamo u Vinkovcima, kojim su modri svladali Cibaliju i ostali u utrci s Rijekom za naslov prvaka. Rijeka trenutno ima šest bodova prednosti, da nije bilo penala bilo bi osam bodova razlike u korist Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, povjerenik za suđenje Ante Kulušić je također rekao da je Dinamovac Soudani pao i da penala nije bilo, slično misli i Oko sokolovo.

“Dobro ste rekli – pao je . Mislim da nemam što komentirati. Čak je i novoizabrani povjerenik jučer javno objavio da je sudac pogriješio što je dosudio penal. Tako da, moj komentar i nije više potreban. Sudac je udaljen desetak metara, što je on vidio ja vam ne mogu reći. Ako je sudio po intuiciji, pogriješio je. Prekršaja nema i velika greška suca”, rekao je Beusan, nakon čega se u raspravu uključio i Joško Jeličić, koji je i dalje pokazao koliko je ogorčen zbivanjima u HNL-u. Ne samo suđenjem nego i sveukupnom situacijom u hrvatskom nogometu.

“Ne radi se o nepostojećem penalu za Dinamo, neregularnim zgodicima Futasca u tim Vinkovicma ili poništenom regularnom zgoditku Belupa protiv Rijeke. Uvjeren sam da nijedan pravi navijač ne želi pobjeđivati na takav način. Zato se svi moramo ujediniti u borbi za pošten i transparentan nogomet. Najbolji primjer je reakcija Boysa na kraju utakmice…”, rekao je Jeličić te je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po mojoj procjeni, ja to već duže vrijeme govorim, kompletan sustav HNS-a mora se mijenjati iz korjena. Dakle, oni koji su ga kreirali, koji participiraju moraju otići. Samo tako se može vratiti povjerenje u hrvatski nogomet. Meni je iskreno žao nekih sudaca, koji su kvalitetni i dobri i koji su žrtve ovakvog stanja. Meni je žao naših klubova i većine igrača, meni je žao Dinama zato što u ovom trenutku, realno, samo dio udruge građana u Maksimirskoj 128 i Vukovarskoj 269 A želi da Dinamo osvoji naslov. Žalosno je da svi ostali, koji prate hrvatski nogomet, žele da Rijeka u ovom trenutku osvoji naslov. Bilo je pogrešaka na štetu svih klubova. Teško mi je uzeti vagu i vagati….

Naravno, morao je i Beusan nešto reći: “Povjerenje je nestalo. Nešto se pokušavalo s Kukićem, sad s Kulušićem, ali čini mi se da je bilo bolje prije. Apeliram na suce da budi koncentrirani. Brine me to da greške koje naši suci rade nisu male. Ne znam kako ćemo vratiti ugled u svijetu koji je nestao.”

Jeličić se ipak na kraju vratio sportu, dakle nogometu, kritizirao je igru Dinama koja protiv Cibalije nije bila na potrebnoj razini, iako su modri generalno gledajući bili daleko bolji od domaćina:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”U 90 minuta igre samo jedna šansa Olma. Dinamo nema igru, a to je s obzirom na kadar koji imaju u HNL-u nedopustivo.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.