Kako joj odoljeti?! Savršeno kremasta štrudla punjena je pudingom od vanilije i šumskim voćem, recept je to kojeg donosi Slatki svijet, a kojeg morate imati.
Sastojci
Nadjev od griza
3 jaja
5 žlica šećera
1 čaša tekućeg jogurta
1 čaša ulja
1 čaša griza
1 prašak za pecivo
Nadjev od pudinga
3 praška za puding s okusom vanilije
10 žlica šećera
1 vanilin šećer
1 l mlijeka
Ostalo
500 g kora za savijaču
400 g šumskog voća (svježeg ili zamrznutog)
Preljev
1 čaša kiselog vrhnja
1 vanilin šećer
Priprema
Jaja izmutite sa šećerom pa pomiješajte s jogurtom, uljem, grizom i praškom za pecivo. Ostavite smjesu sa strane pa skuhajte pudinge u mlijeku s dodatkom šećera.
Kore raspodijelite tako da imate za četiri štrudle. Npr. ukoliko ih je u pakiranju 12, podijelite ih na 4 dijela tako da za svaku štrudlu imate po 3 kore.
Prvu koru premažite s malo nadjeva od griza pa prekrijte drugom korom. Drugu koru također premažite s malo nadjeva od griza i prekrijte trećom korom. Treću koru premažite ¼ kuhanog pudinga. Uz jedan rub štrudle raporedite dio šumskog voća. Ukoliko koristite zamrznuto šumsko voće nemorate ga odlediti, Jednostavno ga zamrznuto posložite preko pudinga.
Kraj na kojem je šumsko voće počnite motati prema unutra tako da dobijete roladu. Isti postupak ponovite s ostatkom kora, nadjeva, pudinga i šumskog voća.
Štrudle posložite jednu do druge u kalup za pečenje kojeg ste prekrili masnim papirom. Kiselo vrhnje pomiješajte s vanilin šećerom pa premažite njime štrude.
Štrudle pecite 20-25 minuta na 180°C.
Pečene štrudle malo ohladite, posipajte šećerom u prahu i poslužite se!
Tekst se nastavlja ispod oglasa