Plenković započeo sastanak s kolegijem povjerenika Europske komisije

Foto: fah

Hrvatski premijer Andrej Plenković započeo je u srijedu sastanak s predsjednikom Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom i kolegijom povjerenika s kojima će razgovarati o nizu pitanja relevantnih za Hrvatsku i budućnost EU-a.

Na radnom ručku s povjerenicima uvodno obraćanje imat će predsjednik EK Juncker, a nakon toga premijer Plenković koji će izvijestiti o pripremama za hrvatsko predsjedanje Vijećem EU 2020. i prioritetima tog predsjedanja te predstaviti hrvatski pogled na budućnosti Europe, strategiju prema zapadnom Balkanu te gospodarska i financijska pitanja EU-a.

EK od čelnika država članica želi čuti kako promišljaju različite teme. Premijer Plenković se zauzima za Europsku uniju bližu građanima, s jakim demokratskim legitimitetom, za otvorenost integracija za sve države članice te da Hrvatska bude dio tzv. užeg kruga integracija.

Prije sastanka u Komisiji, Plenković je razgovarao s predsjednikom Europskog vijeća Donaldom Tuskom te održao sastanak s diplomatima iz Stalnog predstavništva Hrvatske pri EU-u.

Izvor: Hina/ij