Foto: snimke zaslona

Jedanaestogodišnji dječak u njegovi roditelji poginuli su u utorak oko 11 sati nakon pada u vulkanski krater pored Napulja, piše The Guardian.

Talijanski mediji kažu da je dječak ušao u zabranjeno područje Solfatare de Pozzuoli, jednog od 40 vulkana u području “Campi Flegrei” zapadno od Napulja.
Vjeruje se da se onesvijestio zbog ispušnih plinova prije pada u krater. Roditelji su ga pokušali spasiti, ali krater se urušio.
Njihov drugi sin, u dobi od 7 godina, preživio je jer je napustio mjesto događaja tražeći pomoć.

Obitelj, porijeklom iz Torina, a nastanjena u okolici Venecije, bila je u turističkom posjetu ovom mjestu. Tijela su otkopali vatrogasci iz kratera dubine tri metra.

“Ili je došlo do male eksplozije, ili je zemlja jednostavno popustila pod njihovom težinom, pa su pali u tu rupu”, rekao je glasnogovornik nacionalne vatrogasne brigade Luca Cari.

Mlađi dječak otrčao je u bar na ulazu u krater gdje ga je idućih nekoliko sati zbrinulo osoblje. Vlasnik bara, Armando Guerriero, kaže: “Vidio je svoje roditelje i brata kako padaju u krater. Nije znao jesu li živi ili mrtvi. Plakao je i zvao svoju mamu. U 40 godina koliko radim ovdje, nisam nikad vidio ništa takvog.”

Neaktivan vulkan Solfatara, koji je zadnji put eruptirao 1198., ima plitki krater i ispušta paru sa sumpornim plinovima.
Nalazi se u Campi Flegrei, prostranoj konstelaciji drevnih vulkanskih kratera.

Prostorom upravlja privatna tvrtka te je on cijele godine otvoren za posjetitelje, koji ga mogu obići uz vodstvo ili samostalno.

Izvor: narod.hr/theguardian.com