Potpisani ugovori za razvoj najslabije razvijenih područja Hrvatske vrijedni 72,7 milijuna kuna

Foto: fah

Ugovore o sufinanciranju projekata po Programu održivog razvoja lokalne zajednice (PORLZ) vrijedne 72,7 milijuna kuna, koji su namijenjeni poboljšanju dostupnosti lokalne infrastrukture, izgradnji, obnovi i rekonstrukciji objekata socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture na lokalnoj razini, potpisali su u petak Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova i korisnici PORLZ-a, priopćeno je iz ministarstva.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac istaknula je kao je ove godine za revitalizaciju i razvoj najslabije razvijenih područja Hrvatske osigurano dvostruko više sredstava nego lani.

“Za razliku od 2016. godine, kada je na raspolaganju bilo nešto više od 48 milijuna kuna, ministarstvo je u tekućoj godini za razvojne projekte kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice i Program podrške regionalnom razvoju, odobrilo znatno više sredstava. Osigurano je ukupno 117,7 milijuna kuna, od čega 72,7 milijuna za 235 projekta najslabije razvijenih područja”, istaknuto je u priopćenju.

Žalac je podsjetila da kako je ministarstvo do sada sufinanciralo 810 manjih infrastrukturnih projekta u iznosu od 226 milijuna kuna, čime je realizirano 25 posto iskazanih potreba jedinica lokalne i područne samouprave za izgradnjom ili obnovom komunalne i socijalne infrastrukture.

“Naš je cilj doseći još veći postotak realizacije iskazanih potreba, što ćemo i učiniti, kako kroz PORLZ tako i kroz druge programe koji su nam na raspolaganju”, kazala je Žalac.

Predsjednik Udruge općina Đuro Bukvić naglasio je da će im odobrena sredstva pomoći stvoriti uvjete za gospodarstvo u ruralnim sredinama i zaustaviti trend odljeva mladih s ruralnih područja.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Hina