Tisak pod povećalom Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) pokrenula je postupak protiv distribucijske kuće Tisak, člana koncerna Agrokor radi utvrđivanja narušavanja tržišnog natjecanja zlouporabom vladajućeg položaja, priopćeno je danas iz AZTN-a.

Agencija će u postupku utvrditi predstavljaju li određena postupanja toga poduzetnika koja se odnose na način primjene rabata sadržanih u Uvjetima poslovanja u distribuciji tiskovina, distribucije tiska na prodajna mjesta konkurenata te odabir asortimana tiska koji se dostavlja na prodajna mjesta konkurenata, zlouporabu vladajućeg položaja na mjerodavnom tržištu trgovine na veliko tiskom u Republici Hrvatskoj, stoji u priopćenju.

Agencija, ujedno, napominje kako u trenutku pokretanja postupka ne mora raspolagati relevantnim dokazima o povredi propisa o tržišnom natjecanju. Pokretanje postupka prije svega omogućuje dubinsku istragu ponašanja poduzetnika temeljem indicija kojima u tom trenutku raspolaže.

Rokovi za okončanje postupka propisani su Zakonom o zaštiti tržišnog natjecanja, a samu odluku Agencija mora donijeti u roku od četiri mjeseca od dana kada je utvrdila sve činjenice važne za donošenje odluke.

Trajanje postupka u okviru propisanih zakonskih rokova ovisi o brojnim čimbenicima, uključujući složenost predmeta, ali i spremnost poduzetnika na suradnju s Agencijom.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: Ivan Lovrić/narod.hr