Agrokor: Visoki trgovački sud uvažio žalbe vjerovnika, predmet vraća prvostupanjskom sudu

Foto: Fah

Visoki trgovački sud u Zagrebu uvažio je žalbe vjerovnika na nagodbu u Agrokoru i vratio ih prvostupanjskom sudu na odlučivanje.

Žalbe su vjerovnici podnijeli prošloga ljeta, a Agrokor je tada sudu predložio da ih odbije.

No, prema rješenju Visokog trgovačkog suda kojega je u posjedu N1, a koje je doneseno u srpnju ove godine, uvažavaju se žalbe Adrisa Grupe, Adiko Bank, Raiffeisenbank Austria… , ukida se rješenje Trgovačkog suda u Zagrebu te se predmet vraća tom sudu na ponovni postupak.

“Sve navedene žalbe osporavaju pravilnost i zakonitost osporavanog rješenja i predlažu rješenje preinačiti i skratiti odobrenje Izvanrednom povjereniku i Privremenom vjerovničkom vijeću na navedene tekstove odnosno ukinuti i predmet vratiti na ponovan postupak. U bitnom navode da je prvostupanjski sud propustio odlučiti o davanju odobrenja na Dodatne provedbene dokumente iako je to predviđeno člankom 29.10. Nagodbe…”.

Podsjetimo, u podnesku Agrokora Visokom trgovačkom sudu objavljenom lani u rujnu, navodi se da taj koncern “drži da je prvostupanjski sud pravilno i potpuno utvrdio sve činjenice koje su relevantne za donošenje rješenja, da je na tako utvrđeno činjenično stanje pravilno primijenio materijalno pravo, da je rješenje valjano i potpuno obrazloženo, te da njegovom donošenju nije prethodila bilo kakva postupovna povreda”. “Slijedom toga, dužnik (Agrokor) smatra da je prvostupanjsko rješenje pravilno i zakonito”.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/n1