Končar: Usuglasili smo plan restrukturiranja; financijska intervencija nije moguća dok se plan ne odobri

Foto: Snimka zaslona

Izabrani strateški partner Uljanika Danko Končar rekao je u ponejeljak navečer nakon posjeta Uljanika i sastanka s Upravom i sindikatima da su usuglasili plan restrukturiranja i da nijedan oblik financijske intervencije njegove grupacije nije moguć sve dok Vlada i Europska komisija ne odobre taj plan.

“Danas su Kermas energija i Uprava Uljanika usuglasili plan restrukturiranja s kojim zajednički nastupamo prema Vladi Republike Hrvatske,” poručio je Končar.

Razgovori koji su u ponedjeljak poslijepodne vođeni s izabranim strateškim partnerom Uljanika Dankom Končarom nisu polučili očekivane rezultate i po tom pitanju nema nikakvih pomaka, potvrdio je Hini predsjednik Štrajkaškog odbora i čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac nakon što su članovi tog odbora, nezadovoljni raspletom tih razgovora, napustili sastanak. Bez konkretnih rješenja i odluka završen je i sastanak Danka Končara s predstavnicima sindikata riječkog “3. maja”.

Na sastanku na kojem su u pulskom Uljaniku bili i predstavnici Uprave i Nadzornog odbora, predstavnici Štrajkaškog odbora tražili su od Končara da se izjasni želi li i dalje njegova Kermas energija biti strateški partner Uljanika u restrukturiranju. Tražili su da, ako želi, i financijski pomogne u najtežim trenucima kroz koje prolazi brodogradilište odnosno pomogne u osiguravanju novca koji bi omogućio isplatu punih plaća radnicima za rujan i listopad.

“Konkretno, pitao sam Končara imamo li strateškog partnera ili ga nemamo. Na to je on odgovorio da ukoliko mislimo na strateškog partnera koji će nam pomoći savjetima, da takvog strateškog partnera imamo, no ukoliko mislimo na onog strateškog partnera koji treba dati novac, da takvog strateškog partnera nemamo,” kazao je Cerovac. U tom su se trenutku predstavnici sindikata digli i napustili sastanak jer su “smatrali da nemaju više o čemu razgovarati”, rekao je Cerovac.

Kazao je da je Končar tijekom razgovora izbjegavao bilo kakav odgovor o svojoj ulozi u planu restrukturiranja.

Cerovac je za utorak najavio sastanak s brodovlasnikom “Scenic grupe” Glenom Moroneyom za kojeg Uljanikovci grade luksuzni polarni kruzer.

Tijekom dana većina radnika Uljanika je dobila minimalac za listopad odnosno oko 2750 kuna, rekao je.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Hina