Sud poništio izbor Nelle Slavice za ravnateljicu NP Krka, Ljiljana Zmijanović za Narod.hr: ‘Nitko nije iznad zakona’

Foto: Jelena Gazivoda, snimka zaslona; fotomontaža: Narod.hr

Upravni sud u Splitu donio je odluku da se poništava izbor Nelle Slavice za ravnateljicu Nacionalnog parka Krka, koja je postala poznata kad se doznalo da ima ne jednu već dvije stranačke iskaznice.

Upravni sud usvojio je tužbu Ljiljane Zmijanović i tako stopirao izbor Nelle Slavice na mjesto ravnateljice Nacionalnog parka Krka.  Slavica mora i snositi troškove upravnog spora u iznosu od 10 tisuća kuna, doznaje dnevnik.hr.

Dr. Ljiljana Zmijanović bila je jedina doktorica znanosti među kandidatima, s doktorskom radom koji se bavi upravo temom zaštićenih područja, a usto ima status nezaposlene hrvatske braniteljice, na koje se također pozvala prilikom natječaja.

Ljiljana Zmijanović za Narod.hr otkrila je zadovoljstvo ovakvom odlukom suda.

“Očekujem od ministra Tomislava Ćorića transparentan odabir idućeg ravnatelja – isključivo prema referencama i obrazovanju”, istaknula je Zmijanović.

Naglasila je i da je Državni inspektorat prvi uočio nepravilnosti te utvrdio povredu braniteljskih prava, a potom i sud koji je donio ovakvu odluku.

“Nitko nije iznad zakona”, poručila je Zmijanović.

(FOTO) Hrvatska braniteljica i jedina doktorica znanosti među kandidatima za ravnatelja NP Krka o odluci ministra: ‘Ovo je nepoštivanje hrvatskih zakona i udar na znanost’

Osim što je istovremeno bila u HDZ-u i HNS-u nova ravnateljica NP Krka nije magistra ekonomije!

(VIDEO) Nakon afere s dvije stranačke iskaznice i diplomom, Nella Slavica prvim potezima izazvala bijes u NP Krka

Sud je poništio rješenje Ministarstva zaštite okoliša i energetike od 7. veljače 2019. o imenovanju ravnateljice Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ i predmet vraća na ponovno odlučivanje.

Protiv rješenja tužiteljica Ljiljana Zmijanović podnijela je tužbu jer je tvrdila da se grubo krše njezina prava koja proizlaze iz statusa nezaposlenog hrvatskog branitelja te navela da se krši i Zakon o zaštiti prirode. Smatra da je osim prednosti kao hrvatski branitelj, kao doktorica znanosti više kvalificirana za taj posao od Slavice.

Na poništenje rješenja o imenovanju, Slavica se ne može žaliti, ali ima rok od 15 dana za žalbu za naknadu troškova Visokom upravnom sudu.

Ministar Ćorić: Slavica nije došla zbog stranačkih iskaznica, već referenci

Nella Slavica u trenutku izbora za ravnateljicu bila je članica dviju političkih stranaka – i HDZ-a i HNS-a. U HNS se učlanila u vrijeme Kukuriku vlade, a HDZ-ovu iskaznicu ima od 2007.

Ministru zaštite okoliša Tomislavu Ćoriću Slavica je bila prvi izbor na natječaju i nije mu bilo sporno što ima dvije iskaznice.

”Gospođa Slavica nije na čelo NP došla zbog jedne ili dvije iskaznice, već svojih referenci i svog programa i konačno dojma koji je ostavila na razgovoru. Onoliko dugo koliko ona bude radila svoj posao, ona će imati moje povjerenje”, govorio je Ćorić.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/dnevnik.hr