21. srpnja 1995. Memento uoči Oluje – vrhunac propagande i laži TV Srbije je oklopni vlak koji vozi i gdje nema pruge!

Foto: Snimka zaslona

Oklopni vlak koji se može pojavljivati na bilo kojem mjestu i u bilo koje vrijeme, kako tvrde u prilogu srpski oficiri, čak i na mjestima gdje nema pruge, vrhunac je srbijanske ratne propagande, koja izaziva podsmijeh, ali i zabrinutost što sve gledateljstvo susjedne države vjeruje kada im se ovakve stvari plasiraju u javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Važno je istaknuti da je propaganda i laganje uvijek u srpskoj političkoj i vojnoj tradiciji njegovano kao pragmtično sredstvo za svoje ciljeve. Smatra se da su srbijanski mediji odigrali ključnu ulogu u pripremi za rat i da bez njihovog sudjelovanja ne bi mogli biti počinjeni masovni ratni zločini koji su se dogodili na prostoru bivše SFRJ.

Pogledajte donji video prilog i dobro protrljajte oči i uši!

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uloga srpskih medija u ratovima za Veliku Srbiju predmet je rasprava u međunarodnoj javnosti, ali ne i hrvatskoj, nažalost. Sve su izraženije tvrdnje kako su srpski mediji bili glavno propagandno sredstvo Slobodana Miloševića i velikosrpskih nacionalista kojim su širili šovinizam, ksenofobiju i mržnju među širokim slojevima srpskog stanovništva u bivšoj SFR Jugoslaviji prema Hrvatima, Albancima i muslimanima.

Srpski mediji bili su skoro u potpunosti orijentirani na mobilizaciju srpske javnosti za podršku rata izazivanjem negativnih emocija kao što su strah i mržnja. Nimalo se nije brinulo o činjenicama, pa čak i tehničkim detaljima koji bi mogli kompromitirati takvu djelatnost. Smatra se da su mediji odigrali ključnu ulogu u pripremi za rat i da bez njihovog sudjelovanja ne bi mogli biti počinjeni masovni ratni zločini koji su se dogodili na prostoru bivše SFRJ.

Nedavno smo čitali na našem portalu o degutantnim i patološkim lažima službenih srbijanskih medija i njihovih političara o tome kako Hrvati ubijaju djecu u Vukovaru, o tome kako Hrvati pale gume u Dubrovniku tvrdeći da Srbi bombardiraju grad, ili još gnjusnije laži kako su Hrvati radili splavove na rijeci od tijela mrtvih Srba ili Bošnjaci bacaju malu srpsku djecu lavovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deset najvećih laži srbijanske propagande u ratno-huškačkoj histeriji!

Ovo se razdoblje smatra “najmračnijim i najsramotnijim poglavljem u povijesti novinarstva u Srbiji”. Glavni predvodnici ratnohuškačke propagande su bili novinari i urednici Radio televizije Srbije, dnevnih listova Politika, Politika express i Večernje novosti. Mnogi novinari koji su sudjelovali u kreiranju ratne propagande su i dalje na nekim položajima u medijima.

Danas objavljujemo nevjerojatan video prilog Radio Televizije Srbije koji govori ne o nepriajteljskoj vojsci, već o srpskoj vojsci. Hrabreći sebe, mitomanska RTV Srbija je uvjeravala Srbe da imaju nevidljivi vlak koji se može ‘pojavljivati na bilo kojem mjestu i u bilo koje vrijeme, čak i na mjestima gdje nema pruge’!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Možemo slobodno reći da je ovo više od ‘fake newsa’ i da spada u domenu znanstvene fantastike!

* Ovaj tekst sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.