Bečki advent za najmlađe

Glavni je austrijski grad osim po svojoj cjelogodišnjoj osebujnoj kulturnoj ponudi u zimskim mjesecima u cijelom svijetu poznat i kao odredište za sve one koji žele doživjeti prave čari adventa. No i sami Bečani rado posjećuju adventske sajmove, i to tradicionalno u krugu cijele obitelji. Šareno ukrašeni i osvijetljeni sajmovi osobito su zanimljivi najmlađima te su stoga gotovo svi bečki sajmovi, a ove ih je godine ukupno 22, osmislili i ponudu prilagođenu baš njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najpoznatiji i djeci najzanimljiviji bečki božićni sajam zasigurno je onaj na trgu ispred beče gradske vijećnice (Rathausplatz). Pored 28 metara visokog božićnog drvca s preko 1.000 lampica i ogromnih jaslica, djeca na ovom sajmu mogu upoznati i Isuseka koji šeće uokolo i djeci čita priče. Osim toga tu je božićni vlakić kojim se djeca mogu provozati po sajmu te jahanje na ponijima. Na ovom najpoznatijem bečkom božićnom sajmu nalazi se i takozvani Nebeski poštanski ured, gdje djeca mogu predati svoje božićne želje te radionica za izradu božićnih ukrasa, čestitki i kolačića.

U božićnom selu pak ispred stare bečke opće bolnice (Altes AKH) djecu će pored vožnji ringišpilom i vrtuljkom 23.12. uveseliti i nastup mađioničara Helmut.

Bečki Prirodoslovni muzej u adventsko vrijeme svakog petka, subote i nedjelje nudi razgledavanja prilagođenja djeci, nakon čega slijedi okrjepa na trgu Marije Terezije uz bezalkoholni punč.
U dječjem muzej dvorca Schönbrunn najmlađe očekuje pak dvorski duh Poldi sa svojom božićnom radionicom. 5. i 6. prosinca muzej će posjetiti i Sveti Nikola koji će darivati mališane, a 26.12. za najmlađe će biti organizirana i potraga za anđelima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U bečkom zoološkom vrtu koji se nalazi tik do dvorca Schönbrunn djeca će u slonovskom parku moći sudjelovati u radionici izrade božićnih darova dok će se u Tirolskoj kući peći kolačići u obliku životinja. Bečki zoološki vrt osim toga tijekom adventa svake nedjelje nudi besplatno vođeno razgledavanje za djecu.

Bečki mališani, no i svi maleni posjetitelji ovog grada, imat će tijekom adventa, točnije 8., 10., 13., 18., i 22. 12., prilike pogledati i balet „Snježna kraljica” u opernoj kući Volksoper. Svjetski poznati zbor Dečki dječaci u svojoj će koncertnoj dvorani tijekom ovog vremena izvoditi božićne pjesme dok će obiteljski mjuzikl pod nazivom „Scrooge – Božićna priča” nastao po priči Charlesa Dickensa i velike i male posjetitelje bečkom MuseumsQuartiera odvesti u svijet bajke.
I ostali bečki božićni sajmovi nude slične aktivnosti za najmlađe te se stoga ako planirate božićno putovanje u Beč s djecom ne morate pribojavati dosade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.