Biskup Vlado Košić prisustovat će predavanju ‘Politički zarobljena Hrvatska’ dr. sc. Stjepana Šterca 26. rujna

Foto: Sisačka biskupija

Sisački biskup Vlado Košić pastoralno će pohoditi u četvrtak 20. i u nedjelju 23. rujna župu Kutina. Tom prigodom biskup će posjetiti institucije i kapele na području župe, te se susresti sa zajednicama vjernika i župljanima. Pastoralni pohod završava u nedjelju 23. rujna u 11 sati svečanim misnim slavljem u župnoj crkvi.

Sisački biskup Vlado Košić krstit će u subotu 22. rujna u 18 sati u župnoj crkvi Sv. Maksimilijana biskupa u Posavskim Bregima šesto dijete obitelji Rošin.

Humanitarni koncert za stipendiste Zaklade „Fra Bonifacije Ivan Pavletić“ održat će u nedjelju, 23. rujna u 20 sati u Dvorani Juran i Sofija u sisačkom Velikom Kaptolu flautistica Dijana Bistrović i pijanist Dario Sabol.

Predavanje „Politički zarobljena Hrvatska“ održat će u srijedu 26. rujna u 19.30 sati u Dvorani Sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu demograf prof. dr. sc. Stjepan Šterc.

Sisački biskup Vlado Košić pastoralno će pohoditi u četvrtak 27. i u nedjelju 30. rujna župu Kutinska Slatina. Tom prigodom biskup će posjetiti institucije i kapele na području župe, te se susresti sa zajednicama vjernika i župljanima. Pastoralni pohod završava u nedjelju 30. rujna u 11 sati svečanim misnim slavljem u župnoj crkvi.

Deseta obljetnica prijenosa posmrtnih ostataka sluge Božjeg brata Ivana Bonifacija Pavletića s rimskog groblja u kapelicu Generalne kuće Družbe sinova Bezgrješne održat će se u petak, 28. rujna u Zbjegovači i Kutini. Program započinje u 14 sati ispred PŠ Zbjegovača odakle će se okupljeni uputit „Ivanovim putem“ do Kutine. Nakon dolaska hodočasnika u Kutinu u 17 sati održat će se klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom, a u 18 sati svečano misno slavlje predvodit će dr. Zvonimir Kurečić u zajedništvu s vrhovnim poglavarom Družbe sinova Bezgrješne o. Michelom Pemiolom.

Treće zavjetno hodočašće vjernika Biskupije i prvo hodočašće mladih u Svetište Majke naših stradanja u Goru održat će se u subotu 29. rujna. Hodočašće kao i svečano misno slavlje u 11 sati predvodit će sisački biskup Vlado Košić.

Narod.hr nastoji objektivno informirati javnost o svim važnim temama iz Hrvatske i svijeta i onim temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima. Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati vas o najvažnijim događajima potrebna nam je Vaša pomoć. Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr