Član grupe Emanuel za Narod.hr uoči koncerta: ‘Dođite i zajedno s nama pjevajte i molite u Lisinskom!’

Foto: facebook/Domagoj Pavin

Uoči koncerta u Lisinskom razgovarali smo s Domagojem Pavinom iz grupe Emanuel, koja nastupa na ovom koncertu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u ponedjeljak, 10. veljače u 19 sati u KD Lisinski u Zagrebu održat će se koncert “Worship in Lisinski”. Na njemu će nastupiti najpoznatiji izvođači suvremene kršćanske glazbe u Engleskoj, Hrvatskoj i Mađarskoj. Oni ovim koncertom prvi puta zajedno nastupaju i najavljuju veliki koncertni događaj 18. srpnja 2020. godine na najmodernijem stadionu u Europi: Puškaš Stadium Budimpešta.

> Sastav Emanuel dobitnik Porina za najbolji album popularne duhovne glazbe

> (FOTO, VIDEO) Grupa Emanuel za Narod.hr nakon nominacije za Porina: ‘Kršćanska glazba često je i žrtva velikih predrasuda’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> (VIDEO, FOTO) Andrej Grozdanov za Narod.hr o nominaciji za Porina: ‘Posebna čast mi je nominacija uz najveća imena kršćanske glazbe’

> (FOTO, VIDEO) Petar Buljan za Narod.hr o nominaciji Božje pobjede za Porin: ‘Adoramus Te je glazbeno i produkcijski najzreliji album naše slavljeničke službe’

> Petar Buljan iz ‘Božje pobjede’: Slavljenje Boga glazbom služba je unutar naše zajednice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> (VIDEO) Božja pobjeda: Kratka poduka o slavljenju – uoči Večeri slavljenja u petak, 25.10.

Narod.hr: Idući tjedan, 10. veljače, nastupate u KD Lisinski na koncertu naslovljenom “Worship in Lisinski”. Što za vas znači ovaj nastup u Lisinskom?

Domagoj Pavin: Stvarno smo zahvalni Bogu na novoj prilici koju nam pruža. Lisinski je za nas poseban izazov jer osim sto je naša najljepša koncertna dvorana dobili smo taj poseban zadatak donijeti u nju pjesme slavljenja i barem na trenutak taj prostor pretvoriti u Crkvu koja će tih nekoliko sati provesti u međusobnom i zajedništvu s Gospodinom, prisutnim u svom Duhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao kršćanskom bendu iznimna nam je čast biti u službi zajedno s našim svojevrsnim mentorima uz čiju smo glazbu odrasli i od kojih smo učili o ovom našem pozivu. Ovdje posebno ističemo Martina Smitha čije pjesme redovito izvodimo. Svakako je napoznatija od njih “Divan si”, u originalu “Majesty”, koja nas je sa svojom hrvatskom verzijom na neki način posebno obilježila i postavila na kršćanskoj glazbenoj sceni.

Narod.hr: Sastav Emanuel dobitnik je prošlogodišnjeg Porina u kategoriji popularne duhovne glazbe. Kako je ova nagrada utjecala na vaš daljnji rad?

Domagoj Pavin: Zapravo i nije utjecao! Emanuel uvijek nastoji od sebe dati 120%, a najvažnije nam je da ono što radimo ili proizvedemo uvijek ima svoju svrhu. Ništa od onoga što stvaramo; radilo se o pjesmi, videu, koncertu ili albumu nikada nismo radili zbog nekakvih osobnih interesa ili ugoda. Naša je glazba više od nje same i nudi više od umjetnosti. Koliko god to možda zvučalo izlizano ili čak prepotentno, stojimo iza toga da je svaki naš album “više od glazbe”, a nastup “više od koncerta”. Kada i ako primjetimo da to više nije tako, znači da je došao trenutak za veliku “inventuru”, podvlačenje crte.

Naravno, ako sve to glazbena struka prepozna, prizna ili još bolje osjeti – onda Bogu hvala i na “Porinu”. Vjerujemo da je i to kanal kroz koji Duh može djelovati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osluškujemo Božju volju i želju, puštamo da nas Njegov Duh povede pa kako god na kraju ispalo. Takvo posebno nadahnuće vodilo nas je i do ovog događaja koji slijedi u Lisinskom.

Narod.hr: Kojim riječima biste pozvali publiku da dođe na ovaj koncert?

Domagoj Pavin: Bilo bi nam drago kada bi nas podržali te zajedno s nama pjevali i molili u Lisinskom, 10. veljače 2020. Ovo je poseban događaj za nas, za kršćansku scenu, za grad Zagreb ali i cijelu Hrvatsku i vjerujemo da može donijeti mnoga dobra našem narodu kojem je, kao nikada do sada potrebna obnova duha i svijesti.

Budimo zajedno generacija istinskih promjena, odvažimo se, stanimo pred Gospodina, zavapimo i slavimo jer: „Gospodin prebiva u slavljenju svoga naroda!” (Ps. 22, 4) a tada, vjerujemo izljeva i poseban blagoslov!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.