Dan hrvatske pošte

Dan Hrvatske pošte obilježava se 10. listopada, na dan kada je donesen Zakon o osnivanju javnog hrvatskog poštanskog i telekomunikacijskog poduzeća, preteče Hrvatske pošte.
Svjetski dan pošte, obilježava se 9. listopada kao spomen na dan osnivanja Svjetske poštanske unije, koje je Republika Hrvatska članica od 1992. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnji Dan Hrvatske pošte obilježit će se izdavanjem redovite poštanske dopisnice, koju je oblikovala Alenka Lalić, dizajnerica iz Zagreba. Naklada redovite poštanske dopisnice iznosi 100 000 primjeraka, a prodajna cijena je prema cjeniku 2,80 kuna.

Dopisnica s otisnutom markom koristit će se u unutarnjem poštanskom prometu na neodređeno vrijeme.

UKRAINE WORLD POST DAY
Obilježavanje Svjetskog dana pošte u Ukrajini

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.