Domagoj Pavin iz Emanuela: Sviramo iz entuzijazma i to je misija koju ili osjetiš ili ne

Foto: Facebook/Domagoj Pavin

U sklopu kulturno-vjerske manifestacije „Dani sv. Ilije“, u Bosanskom Grahovu u subotu 22. srpnja koncert je održao jedan od popularnijih duhovnih sastava „Emanuel“ iz Velike Gorice kod Zagreba. Koncert su održali na otvorenom u dvorištu župne crkve sv. Ilije proroka u Obljaju, zamišljen kao večer duhovne glazbe i slavljenja Boga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Koncert poznatog duhovnog sastava „Emanuel“ u Bosanskom Grahovu

Prije koncerta razgovarali smo s Domagojem Pavinom, vokalom i klavijaturistom sastava Emanuel.

Ispričao je za Narod.hr kako u Bosansko Grahovo idu prvi put i to na poziv bivšeg člana benda koji svoje korijene, kako kaže, vuče od tamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Župa sv. Ilije proroka u Bos. Grahovu broji svega 130 članova. Poznata je kao stradalnička župa jer je podnijela velike žrtve u zadnja dva rata, posebice u 2. svjetskom ratu u kojem je pobijeno više od 250 župljana zajedno sa župnikom don Jurjem Gospodnetićem, a više od 1000 župljana protjerano je i raseljeno.

> (FOTO) Šestoro prvopričesnika i jedno krštenje u župi Bosansko Grahovo

“Sve je krenulo otkad smo prošle godine objavili album i imali koncertnu promociju, nakon toga redovito, svaki tjedan smo u nekoj župi, zajednici, gradu. To su različite svirke, koncerti, duhovne obnove, mise…Prošli tjedan smo bili u Karlovcu, Bosansko Grahovo je sljedeće pa u Kninu na jednom festivalu. Cijeli kolovoz opet svaki vikend nova lokacija…”, objašnjava Domagoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi oni kako kaže, sviraju iz entuzijazma i to je njihova misija koju osjetiš ili ne osjetiš.

“Mi smo amaterski bend koji nastoji izgledati i zvučati profesionalno”, šaljivo će Pavin.

Osim na koncertima, duhovnim obnovama i zajednicama sviraju i na vjenčanjima. Posljednje vjenčanje koje su posebno istaknuli na svojoj Facebook stranici Emanuel – wedding ono je bračnog para Mujkić čija je snimka postala hit na društvenim mrežama, a potom i medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> (VIDEO) Ljubav je strpljiva, ljubav je dobrostiva: Vjenčanje koje je raznježilo Hrvatsku

“Današnje vrijeme nudi malo drugačiju ljestvicu vrijednosti pod normalno od onoga što bi nama trebalo biti normalno i od onoga što mi zastupamo, o čemu pjevamo i što ima veze s evanđeoskom porukom. Danas je to drugačije, malo okrutnije. Vidjeti mlade ljude pred kojima je život i budućnost i koji su spremni na žrtvu i odricanje te prihvaćanje – to je rijetkost. U svakom slučaju je bio dirljiv taj moment.”, komentirao je Domagoj.

> Domagoj Pavin: inspiraciju za naše pjesme crpimo prije svega iz Svetog Pisma

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.