(FOTO) Papa Franjo stigao u Kolumbiju u misiju promicanja mira

Foto: Fah

Papa Franjo stigao je u srijedu u petodnevni posjet Kolumbiji s nadom da će njegova nazočnost ujediniti državu duboko podijeljenu mirovnim sporazumom koji je okončao rat što je trajao pet desetljeća s pobunjenicima marksističkoga FARC-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papa je zrakoplovom Alitalia sletio u zrčanu vojnu bazu Catam u Bogoti. Nakon što ga je dočekao predsjednik Juan Manuel Santos krenuo je u Apostolsku nuncijaturu.

Kako je već prije objavljeno u Programu ovoga putovanja, u Tiskovnom uredu Svete Stolice, putovanje pape Franje u Kolumbiju trajat će pet dana, za vrijeme čega će Sveti Otac biti smješten u glavnome gradu Bogoti, odakle će susljedno pohoditi gradove Villavicencio, Medellin i u Cartagenu, i to u jednodnevnim izletima.

Ovo putovanje pape Franje nema politički nego isključivo pastoralni karakter. Ipak, kao i uvijek, Papa će se susresti s nekim političkim i crkvenim vođama, ali i s različitim skupinama žrtavâ; zatim s kolumbijskim obiteljimâ, s osobama s invaliditetom, sa siromašnim ljudima i bivšim gerilcima; zatim s Biskupskom konferencijom Latinske amerike (CELAM-om) te sa svećenicima, redovnicima i laicima, navodi Vatikanski radio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papa Franjo je sinoć – uoči svojega pastoralnoga pohoda Kolumbiji – po svom običaju, otišao u baziliku Svete Marije Velike, pred Gospinu ikonu „Spas rimskog naroda“ te se pomolio za putovanje koje je upravo započelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.