(FOTO) Premijerno predstavljen film „Kamp“ o Golom otoku kao mjestu pomirenja

Foto: PR

Film „Kamp“ autora i redatelja Darka Bevande jučer je premijerno predstavljen u kinu Kaptol Boutique Cinema pred brojnim uzvanicima.
Ovaj film napravljen u koprodukciji s udrugom Magis govori o Golom otoku kao mjestu pomirenja i oprosta – onog s drugima, Bogom, samima sobom i prirodom – na kojem se već pet godina organiziraju duhovno-sociološko-povijesni i radni kampovi za mlade. Otok koji ima surovu prošlost koju ovi mladi mijenjaju sadržajem ovo mjesto pretvara u mirnu oazu isto tako surove prirode. U filmu sudjeluju polaznici kampa, volonteri, voditelji – profesori povijesti, svećenici, obitelj žrtava koje govore o oprostu. S tim sadržajem isprepliću se predivni kadrovi prirode, kao i oni snimaka građevina ostataka logora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijerna projekcija okupila je brojne sudionike filma među kojima je bila i Đurđica Fučkan, kći zatvorenika Golog otoka – koja je u filmu i sama svjedočila o životu u obitelji, ali i obraćenju i oprostu, kao i brojni suradnici na filmu, mladi, predstavnici medija i ostali koji su došli pogledati ovaj snažan i upečatljiv film.

Divne slike i kadrovi prirode Lijepe Naše, priče sudionika i sadržaj filma pokazuju kako je moguće nekoć mučnu pustinju preobraziti u oazu pomirenja sadašnjih i budućih naraštaja. Trailer filma možete pogledati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.