(FOTO) Prvi koncert duhovne kršćanske glazbe na trgu u Makarskoj “Put, Istina i Život”: Nastupala Božja pobjeda i brojni drugi…

U nedjelju 22. srpnja, održan je evangelizacijski koncert duhovne kršćanske glazbe u Makarskoj na glavnom gradskom Kačićevu trgu, ispred konkatedrale sv. Marka. Koncert je organiziran u suradnji Grada Makarska, Koordinacije zajednica Obnova u Duhu Svetom Splitsko makarske nadbiskupije, Molitvene zajednice Kraljice Mira te Svetišta Vepric.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavlje je počelo oko 21 sat nakon nedjeljne svete mise. Nakon pozdravne i uvodne riječi, koja je bila upućena i turistima na raznim jezicima, u ime Grada dogradonačelnik gdin. Dražen Nemčić pozdravio je sve okupljene ne krijući svoje oduševljenje popunjenim trgom. Gospodin Nemčić je izjavio kako je ovo tek početak jer će ovaj koncert duhovne glazbe zasigurno obogatiti program Makarskoj kulturnog ljeta, i kao takav biti sastavni dio istog te postati tradicija. Fra Marin Karačić je blagoslovio sve nazočne i kratkom molitvom započeo slavljenje. Svi izvođači su zaista pjevali iz srca te je biti na trgu, bilo doista upečatljivo.

Evangelizacijski koncert duhovne kršćanske glazbe u centru Makarske: Sudjeluju Božja pobjeda, VIS David…

Nastupali su izvođači Vis David iz Knina, VIS Tehillim iz Zagreba, fra Marin Karačić iz Humca, slavljenička služba zajednice Dobri Pastir (Kaštela i Klis) te Petar Buljan iz Božje Pobjede. Cijeli trg je sudjelovao u slavljenju, čak i oni koji ne znaju te pjesme priključili su se slavljenju jer su svi tekstovi bili prikazani na video zidu. Turisti su također pjevali i zaustavljali se na trgu jer su pjesme pjevane i na engleskom. Tijekom slavljenja članovi zajednica su prilazili okupljenima te razgovarali i molili s njima. U ime organizatora svima se zahvalio jedan od voditelja molitvene zajednice Kraljica Mira, Robert Brzica, posebno ističući vrlo dobru suradnju sa Gradom Makarska. Jedno veliko hvala je uputio svim izvođačima s riječima “Vi ste uistinu dar Božji”. Na kraju je župnik župe Kraljice mira Don Mislav Šaškor blagoslovio sve nazočne te sa svima na trgu izmolio Zdravo Marija.
Najčešći komentari su kako se ovo trebalo dogoditi davno prije i da je zaista bilo vrijeme za izaći na ulice i svjedočiti živu vjeru i radost slavljenjem Gospodina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.