(FOTO) Tradicionalni 5. koncert za Marijine obroke u Župi Sveti Juraj u Trnju

Foto: Marijini obroci

Marijini obroci humanitarna su organizacija koja u 15 najsiromašnijih zemalja svijeta osigurava topli školski obrok za gladnu djecu na mjestu obrazovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno taj obrok na međunarodnoj razini prima 1.257.278 gladne djece kojoj je upravo to motivacija za odlazak u školske klupe gdje stjecanjem obrazovanja imaju priliku za boljom budućnosti.

Marijini obroci Hrvatska tijekom svog devetogodišnjeg djelovanja zahvaljujući podupirateljima iz Hrvatske brinu za 14 školskih kuhinja gdje oko 11.500 djece svakodnevno punog trbuha pažljivo slušaju svoje učitelje u školi.

Upravo su volonteri žila kucavica Marijinih obroka, a kada pričamo o njima ne smijemo nikako izostaviti sada već dugogodišnje prijatelje iz Župe Sveti Juraj u Trnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svojom kontinuiranom podrškom zahvaljujući inicijativi kantora Nenada Glavaka, već petu godinu za redom organizirali su humanitarni koncert u župnoj crkvi, 6. svibnja, u kojoj je mnoštvo zborova pjevalo za Marijine obroke. Tijekom koncerta prikupljene su donacije za čak 151 dijete koje će radosno primiti svoj svakodnevni školski obrok.

Marijini obroci posebno se zahvaljuju zborovima koji su donirali svoje vrijeme i talent tu večer, a to su župni zbor ‘Sveti Juraj u Trnju’, župni zbor ‘Majke Božje Fatimske – Orehovica’, crkveni zbor ‘Sveta Cecilija – Sveta Marija’, mješoviti zbor župe svete Margarete – Donja Dubrava, župni zbor ‘Sedam žalosti Blažene Djevice Marije i Svetog Križa – Kotoriba’ i ‘VIS Juraj – Sveti Juraj u Trnju’. Nakon zahvale župnika i podjele zahvalnica župni zbor pojačan svim izvođačima otpjevao je svoju himnu „Vjerujem u te, Gospode“.

Prosječan trošak prehrane jednog djeteta Marijinim obrocima kroz cijelu školsku godinu iznosi 120 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za više informacija posjetite www.marysmeals.hr

Marijini obroci hrane gladnu djecu svakog školskog dana na četiri kontinenta

• Marijini obroci jednostavna su ideja koja djeluje. Organizacija osigurava jedan obrok dnevno na mjestu obrazovanja kako bi privukla kronično siromašnu djecu u učionice, gdje dobivaju obrazovanje koje će im u budućnosti biti izlaz iz siromaštva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

• Marijini obroci hrane gladnu djecu svakog školskog dana na četiri kontinenta, u zemljama poput Malavija, Liberije, Kenije, Sirije, Zambije, Haitija, Ugande, Južnog Sudana, Tajlanda i Indije.

• Prosječan trošak prehrane jednog djeteta Marijinim obrocima kroz cijelu školsku godinu iznosi 120 kuna.

• Istraživanja u Malaviju pokazuju da se u školama gdje se poslužuju Marijini obroci glad smanjuje, broj upisane djece raste, djeca redovitije pohađaju nastavu, broj ispisanih se smanjuje kao i izostanci, koncentracija na nastavi je poboljšana, rezultati su bolji, roditelji su manje zabrinuti, a djeca su sretnija.

• Kampanja Marijinih obroka započela je 2002. godine kad je Magnus McFarlane-Barrow posjetio Malavi u vrijeme velike gladi i tamo upoznao majku koja je umirala od AIDS-a. Kad je Magnus upitao njenog najstarijeg sina Edwarda koje su njegove ambicije u životu, on je jednostavno odgovorio: “Želio bih imati dovoljno hrane za jesti i jednog dana ići u školu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

• Marijini obroci obvezuju se potrošiti najmanje 93% od svake donacije izravno za humanitarne aktivnosti. To je moguće zato što većinu posla u organizaciji obavlja vojska predanih volontera – uključujući njih više od 80.000 samo u Malaviju.

• Marijini obroci Hrvatska od 2009. godine do danas zahvaljujući podupirateljima iz Hrvatske imaju otvorenih 14 školskih kuhinja u Liberiji, Malaviju, Beninu i Ekvadoru, gdje svakodnevni obrok prima oko 11.500 gladne djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.