(FOTO,VIDEO) Večer Marijinih obroka nahranila 133 djece

Foto: Marijini obroci

Marijini obroci 4. prosinca 2017. u hotelu Dubrovnik ugostili su više od 200 svojih podupiratelja i volontera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večer su u 19:00 sati otvorili mladi talentirani glazbenici Hanna i Benjamin Pölhe i Robert Kukić.

Nakon toga sve je posjetitelje pozdravio voditelj i prijatelj Marijinih obroka Frano Domitrović, koji je spomenuo neke važnije događaje u Marijinim obrocima u 2017. godini. Zahvaljujući hrvatskim podupirateljima Marijini obroci osiguravaju obroke u dvije nove školske kuhinje u Liberiji, a time je broj djece koja primaju obroke porastao na 11.400.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica Marijinih obroka, Ana Peričić, izrazila je zahvalnost za svaki uspjeh u 2017. godini, za sve volontere koji nose Marijine obroke na svojim leđima i za sve podupiratelje koji u svojim srcima uvijek pronađu mjesto za Marijine obroke.
Još malo glazbe u Večer su unijele četiri prekrasna vokala, sestre Palić, koje već neko vrijeme uljepšavaju hrvatsku glazbenu scenu.

Financijsko izvješće prikazano je na kreativan način kroz animirani video. U njemu se uz sve ostale zanimljivosti isticao podatak da su Marijini obroci Hrvatska u 2017. godini imali svega 4,23% ukupnih troškova. Prisjetimo se da su Marijini obroci obećali najmanje 93% svake donacije usmjeriti direktno u humanitarne aktivnosti i ponosni smo da to obećanje održavamo svake godine.

Iz prve ruke doznali smo i kako je jednostavno volontirati za Marijine obroke ako u duši osjetite poziv za pomaganjem, bez obzira na dob, materijalno stanje ili druge okolnosti. Svoje iskustvo volontiranja ispričala su nam gđa. Ljerka Planinić, Ante Maslać, Zrinka Skelin i sestra Blanche.
Volonteri su predstavili i novu božićnu kampanju Marijinih obroka, Veliki obiteljski Božić, i pozvali su sve da u vrijeme darivanja ne zaborave darovati bolju budućnost gladnom djetetu. Sve informacije o kampanji dostupne su na webu www.bigfamilychristmas.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju Večeri svi su dobili priliku kušati kašu – phalu – obrok bogat vitaminima i mineralima koji svaki dan nestrpljivo čekaju učenici u Malaviju. Vjerujemo da nitko ne može predočiti stvarnost djece kojoj je ta kaša često jedini obrok u danu.

Večer Marijinih obroka bila je uistinu uspješna. Prikupljene su donacije koje će osigurati topao obrok za čak 133 djece u nekim od 14 školskih kuhinja koje su otvorene zahvaljujući hrvatskim podupirateljima.
Hvala svima koji su odlučili uljepšati našu Večer svojim dolaskom. Hvala i slastičarnici Vincek na donaciji ukusnih zalogaja, hotelu Dubrovnik na susretljivosti, sestrama Palić i njihovom bendu, Hanni i Benjaminu Pölhe i Robertu Kukiću, Frani Domitroviću, gradu Zagrebu na financijskoj pomoći za projekt i Niki Gogi na fotografijama Večeri.

Marijini obroci ulaze u 2018. godinu uz saznanje da još uvijek 61 milijun djece osnovnoškolske dobi ne ide u školu zbog siromaštva i gladi. Veselimo se svakom uspjehu, ali ne zaboravljamo sljedeće dijete koje čeka Marijine obroke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Financijsko izvješće možete pogledati na linku: https://goo.gl/nkuxjX

Prosječan trošak prehrane jednog djeteta Marijinim obrocima kroz cijelu školsku godinu iznosi 120 kuna.

Za više informacija posjetite www.marysmeals.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.