(FOTO,VIDEO) Večer Marijinih obroka nahranila 133 djece

Foto: Marijini obroci

Marijini obroci 4. prosinca 2017. u hotelu Dubrovnik ugostili su više od 200 svojih podupiratelja i volontera.

Večer su u 19:00 sati otvorili mladi talentirani glazbenici Hanna i Benjamin Pölhe i Robert Kukić.

Nakon toga sve je posjetitelje pozdravio voditelj i prijatelj Marijinih obroka Frano Domitrović, koji je spomenuo neke važnije događaje u Marijinim obrocima u 2017. godini. Zahvaljujući hrvatskim podupirateljima Marijini obroci osiguravaju obroke u dvije nove školske kuhinje u Liberiji, a time je broj djece koja primaju obroke porastao na 11.400.

Predsjednica Marijinih obroka, Ana Peričić, izrazila je zahvalnost za svaki uspjeh u 2017. godini, za sve volontere koji nose Marijine obroke na svojim leđima i za sve podupiratelje koji u svojim srcima uvijek pronađu mjesto za Marijine obroke.
Još malo glazbe u Večer su unijele četiri prekrasna vokala, sestre Palić, koje već neko vrijeme uljepšavaju hrvatsku glazbenu scenu.

Financijsko izvješće prikazano je na kreativan način kroz animirani video. U njemu se uz sve ostale zanimljivosti isticao podatak da su Marijini obroci Hrvatska u 2017. godini imali svega 4,23% ukupnih troškova. Prisjetimo se da su Marijini obroci obećali najmanje 93% svake donacije usmjeriti direktno u humanitarne aktivnosti i ponosni smo da to obećanje održavamo svake godine.

Iz prve ruke doznali smo i kako je jednostavno volontirati za Marijine obroke ako u duši osjetite poziv za pomaganjem, bez obzira na dob, materijalno stanje ili druge okolnosti. Svoje iskustvo volontiranja ispričala su nam gđa. Ljerka Planinić, Ante Maslać, Zrinka Skelin i sestra Blanche.
Volonteri su predstavili i novu božićnu kampanju Marijinih obroka, Veliki obiteljski Božić, i pozvali su sve da u vrijeme darivanja ne zaborave darovati bolju budućnost gladnom djetetu. Sve informacije o kampanji dostupne su na webu www.bigfamilychristmas.com.

Na kraju Večeri svi su dobili priliku kušati kašu – phalu – obrok bogat vitaminima i mineralima koji svaki dan nestrpljivo čekaju učenici u Malaviju. Vjerujemo da nitko ne može predočiti stvarnost djece kojoj je ta kaša često jedini obrok u danu.

Večer Marijinih obroka bila je uistinu uspješna. Prikupljene su donacije koje će osigurati topao obrok za čak 133 djece u nekim od 14 školskih kuhinja koje su otvorene zahvaljujući hrvatskim podupirateljima.
Hvala svima koji su odlučili uljepšati našu Večer svojim dolaskom. Hvala i slastičarnici Vincek na donaciji ukusnih zalogaja, hotelu Dubrovnik na susretljivosti, sestrama Palić i njihovom bendu, Hanni i Benjaminu Pölhe i Robertu Kukiću, Frani Domitroviću, gradu Zagrebu na financijskoj pomoći za projekt i Niki Gogi na fotografijama Večeri.

Marijini obroci ulaze u 2018. godinu uz saznanje da još uvijek 61 milijun djece osnovnoškolske dobi ne ide u školu zbog siromaštva i gladi. Veselimo se svakom uspjehu, ali ne zaboravljamo sljedeće dijete koje čeka Marijine obroke.

Financijsko izvješće možete pogledati na linku: https://goo.gl/nkuxjX

Prosječan trošak prehrane jednog djeteta Marijinim obrocima kroz cijelu školsku godinu iznosi 120 kuna.

Za više informacija posjetite www.marysmeals.hr.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr