Glas Koncila: zapanjujuće izostajanje odgovornosti političara u Hrvatskoj

Foto: narod.hr

Katolički tjednik “Glas Koncila” u komentaru najnovijeg broja piše da je više nego jasno da je nezadovoljavajuće stanje i u BiH-u i u Hrvatskoj posljedica (ne)rada političara te da ne bi smjeli biti potrebni nikakvi protesti, osobito ne nasilni, kada bi političari pokazivali makar minimum odgovornosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U komentaru “Zanemarena odgovornost” glavni urednik tjednika Ivan Miklenić napominje kako je upravo zapanjujuće koliko često, na svim razinama, izostaje odgovornost političara u Hrvatskoj.

“Gotovo je opće uvjerenje u hrvatskoj javnosti da je nekompetentnost ministara u sadašnjoj Vladi neusporedivo veća od svih prethodnih vlada, a onaj tko je sastavljao baš tu ekipu ne preuzima odgovornost za svoj loš izbor. Ni u jednoj dosadašnjoj vladi nije bilo toliko različitih incidenata u kojima su izravno ili neizravno sudjelovali pojedini ministri, a predsjednik Vlade na sve to zatvara oči”, tvrdi se u komentaru i pita: “U kojoj su to školi takvi političari naučili imati vlast i moć, a ne prihvaćati istodobno i svoju osobnu odgovornost?”

Po Miklenićevim riječima uzmu li se samo podaci o sadašnjem broju nezaposlenih, zatim podaci o zaduženjima koja je Hrvatskoj natovarila sadašnja Vlada te činjenica da se baš ništa ne poduzima da bi se barem umanjilo, ako se ne može spriječiti izumiranje hrvatskoga naroda, onda je sasvim očevidno da sadašnja Vlada nema dobrih rezultata i da za to netko treba snositi odgovornost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Za opće dobro sigurno bi puno bolje bilo da se ta odgovornost preuzme odmah, sada nakon dvije godine neuspješnog upravljanja zemljom, negoli da se čeka još dvije godine, do izbora. Članovi Vlade trebali bi pokazati odgovornost prema općem dobru zemlje i njezinih građana i omogućiti da možda privremeno tehnička, stručna ekipa preuzme vlast i načini potrebne zaokrete”, smatra komentator.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.