Gradska glazba Imotski najbolja među 60 europskih amaterskih orkestara

Imotski
Foto: Gradska glazba Imotski

Gradska glazba Imotski osvojila je prvo mjesto i zlatnu plaketu s 91,75 bodova u prvoj i najjačoj kategoriji amaterskih orkestara u Italiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imotski amaterski glazbenici, punim nazivom Hrvatski puhački orkestar Gradska glazba imotski oduševili su publiku i kolege glazbenike,. Njihov dirigent maestro Ljubomir Glibota proglašen je najboljim dirigentom cijelog natjecanja, objavio je Radio Imotski.

Prestižno natjecanje puhačkih orkestara Flicorno d’oro održano je u talijanskom gradu Riva del Garda na jezeru Garda.

Imotski glazbenici ispraćeni dugim pljeskom i ovacijama

Imotski glazbenici sjajnom su izveli najprije u zagrijavanju skladbu “Bakonja” našeg skladatelja Silvija Bombardellija koja sadrži elemante Dalmatinske zagore ( ganga, rera, šijavica, diple..) zatim zadane skladbe “The Rise of the Quetzal” i čuvene skladbe “El Camino Real”.

Oduševili su punu dvoranu svojim muziciranjem i šarmom koji su prenijeli na publiku, koja ih je ispratila dugim pljeskom i ovacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
>Imotski: Grad koji ulaže u djecu i obitelj

Čuveni belgijski skladatelj i dirigent Jan van der Roost, predsjednik žirija, izravno se obratio dirigentu imotske glazbe profesoru Ljubomiru Gliboti riječima: “Dugo, dugo nisam osjetio ovakvu glazbenu ekspresiju nekog orkestra kao što ste vi to prenijeli na publiku ali i na sam žiri”.

Skladatelj zadane skladbe Luciano Feliciani također je bio oduševljen te je čestitao maestru Gliboti. U Italiji je nastupio 61 član orkestra predvođen maestrom Glibotom.

Ovim iznimnim uspjehom ostat će zlatnim slovima upisani u Hall of Fame ovog cijenjenog natjecanja, na kojemu je ove godine nastupilo rekordnih 60 orkestara iz cijele Europe.

Imotski
Foto: Gradska glazba Imotski

Imotski maestro Glibota najbolji dirigent

Osim toga, maestro Glibota proglašen je najboljim dirigentom između 60 onih koji su dirigirali na ovom prestižnom natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Osvojiti 91,75 bodova u prvoj i najjačoj kategoriji amaterskih orkestara, zaostati samo jedan jedini bod za prvim profesionalnim orkestrom, zaista je vrhunski uspjeh naše glazbe i ove generacije. Dovoljno je bilo vidjeti punu dvoranu gledatelja koji su se digli iz svojih stolica i ovacijama, dugotrajnim pljeskom, pozdravili nastup naše glazbe… Konačno i moj uspjeh, da sam proglašen najboljim dirigentom u konkurenciji 60 mojih kolega iz cijele Europe, svakako je još jedan plus našem orkestru”, izjavio je maestro Glibota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.