Jordan: Kršćani i muslimani zajedno za mir

Na mrežnom portalu Jordan Timesa objavljena je vijest o dobrovoljnom i primjernom mimohodu jordanskih muslimana i kršćana, koji su prošle subote navečer izišli na ulice Ammana, te mirno marširali u znak protivljenja nasilju koje se provodi nad nevinim osobama na područjima Gaze, Iraka te cijeloga područja Bliskog Istoka, prenosi IKA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Započevši od Abdalija, gdje se – jedna uz drugu – nalaze džamija kralja Abdullaha i koptska pravoslavna crkva, sudionici su mimohoda krenuli prema jednom od najstarijih ammanskih okruga, dok su u zraku istodobno odzvanjali muslimanski pozivi na molitvu, kao i kršćanska zvona, kako bi se time izrazilo jedinstvo jordanskoga stanovništva. Prosvjednici su nosili natpise s porukom: Muslimani i kršćani su zajedno.

Utemeljitelj Jordanskoga Centra za istraživanje međureligijskog suživota, šeik Hamdi Murad, tom je prigodom za spomenuti portal kazao kako je Jordanska kraljevina, model suživota te kako ovaj događaj, onima koji u ime religije prakticiraju nasilje, šalje jasnu poruku; jer nasilje s religijom nema nikakve veze – stoji u vijesti objavljenoj na portalu Jordan Timesa koju prenosi Radio Vatikan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.