Kardinal Bozanić pozvao na proslavu završetka Svete godine milosrđa

Foto: Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u pismu poziva vjernike i svećenike Zagrebačke nadbiskupije na proslavu završetka Svete godine milosrđa 13. studenoga na euharistiju u zagrebačku prvostolnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na 33. nedjelju kroz godinu, 13. studenoga slavit će se završetak Jubileja u partikularnim crkvama, pa tako i u našoj Zagrebačkoj nadbiskupiji, ističe kardinal Bozanić i dodaje kako će u nedjelju u zagrebačkoj prvostolnici predvoditi euharistijsko slavlje u 10 sati.

Zagrebački nadbiskup poziva svećenike koji mogu, osobito iz Katedralnoga i Remetsko-sesvetskoga arhiđakonata, da se pridruže u koncelebraciji. “Sve pak svećenike pozivam da svoje vjernike upoznaju s tim slavljem te ih pozovu da dođu u katedralu”, poručio je kardinal.

Najavio je da će se u još tri jubilejske crkve, onako kao što su počele Svetu godinu, proslaviti zahvalna završna slavlja. Tako će u nedjelju, 13. studenoga misu predvoditi pomoćni biskupi – mons. Valentin Pozaić u Nacionalnome marijanskome svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, mons. Ivan Šaško u Nacionalnome svetištu sv. Josipa u Karlovcu te mons. Mijo Gorski u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva u Krašiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kardinal je pozvao svećenike i vjernike tih područja nadbiskupije da “budu dionici radosti i zahvale Gospodinu”.

Pozivao je i sve ostale koji “u preostalim danima Svete godine u srcu i savjesti osjete poticaj Duha Svetoga da pristupe sakramentu pomirenja i prime dar jubilejskoga oprosta”.

Kardinal Bozanić podsjetio je kako je Crkva od svetkovine Bezgrješnoga začeća 8. prosinca prošle godine živjela milost Svete godine milosrđa te da ovom proslavom želi zahvaliti za plodonosno vrijeme, razne susrete i događaje, za molitve, hodočašća, liturgijska slavlja, karitativne inicijative i djela milosrđa, a posebno za ona koja su povezana sa sakramentom pomirenja i jubilejskim oprostom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papa Franjo u svojoj buli Misericordiae Vultus (Lice milosrđa) odredio je da će Sveta godina biti zaključena 20. studenoga 2016., na svetkovinu Krista Kralja svega stvorenoga, zatvaranjem svetih vrata na bazilici sv. Petra u Vatikanu, podsjetio je, dodajući kako završetkom Jubileja milosrđa nipošto ne završava kršćanska usmjerenost na življenje Božjega milosrđa te da ta snaga ne prestaje djelovati u oblikovanju Crkve.

Jubilej nam je, istaknuo je kardinal, otvorio srca i oči da bismo vidjeli gdje je potrebna veća prisutnost naše vjerničke zauzetosti i ljubavi, da bismo se otvorili Božjem milosrđu.

Također je istaknuo kako je to posebno važno sada, kad je zagrebačka Crkva neposredno pred početkom zasjedanja Druge sinode, te je zazvao zagovor Presvete Bogorodice Marije i blaženoga Alojzija Stepinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.