Kićo uz zvukove tamburice ispraćen na posljednji počinak: ‘Počivaj u miru Božjem legendo’

Zagreb, 19.11.2020. - Posljednji ispraćaj Krunoslava Kiće Slabinca održan je na krematoriju u Zagrebu. HINA/ Tomislav PAVLEK/ tp

Legendarni hrvatski pjevač Krunoslav Kićo Slabinac zauvijek nas je napustio 13. studenog ove godine, a danas se diljem zemlje obitelj, kolege, prijatelji i obožavatelji opraštaju od velikog glazbenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od voljenog glazbenika Krunoslava Kiće Slabinca na zagrebačkom krematoriju oprostili su se članovi obitelji, prijatelji i kolege glazbenici.

Posljednji ispraćaj bio je zakazan za 12.40 sati u velikoj dvorani, a prije samog ispraćaja ispred dvorane stvorio se golemi red Kićinih štovatelja koji su htjeli izraziti sućut obitelji. Među okupljenima bili su i Nina Badrić, Jacques Houdek, Zdenka Kovačićek, Jasna Zlokić…

Na posljednji ispraćaj stigao je i umirovljeni general Ljubomir Ćesić Rojs. – Kićo je značio mnogo jer predstavlja istinske hrvatske domoljube, rodoljube..Bio je i hrvatski pričuvni časnik, vrhunski glazbenik. Volio je svoju domovinu Hrvatsku i na kraju je za nju izgorio. Kao prijatelja, pamtit ću ga po njegovim pjesmama, šalama, raznim nastupima, po emisiji ”Lijepom Našom”, gdje je više puta pjevao, a kasnije bi se i zabavljali… Djeca su nam išla zajedno u školu, moja najstarija kći i njegov sin Ivan dobri su školski kolege – kazao je Rojs za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među govornicima na ispraćaju našli su se i Kićini kolege iz Hrvatskog društva skladatelja. – Kićo je bio praktični etnolog i muzikolog. Slavonsku glazbu oblačio je u novo ruho i uvinuo put k očuvanju tradicije i kulture. Bio je showman, pamtit ćemo njegovu duhovitost i snagu. Pamtit ćemo i njegov politički utjecaj kao saborskog zastupnika kada se borio za položaj glazbenika u društvu – istaknuli su iz HDU.

Od Kiće se oprostio i gradonačelnik Milan Bandić. – Dragi prijatelju Kićo, rodio si se u gradu na Dravi, a najveći dio života proveo si u gradu na Savi koji te prigrlio i zavolio kao svog rođenog sina. O tvojoj karijeri je mnogo toga rečeno, no na ovim prostorima svestranijeg glazbenika nije bilo niti će biti – istaknuo je Bandić i dodao kako je napravio za našu kulturu dovoljno za 20 života. – Znam da te život nije mazio i da si sve napravio zahvaljujući svom trudu, talentu i Božjem proviđenju. Uvijek si imao socijalnu crtu solidarnosti s hrvatskim narodom. Bio si univerzalan, Bog ti je to podario. Predstavljao si Hrvatsku, Zagreb i Slavoniju na svim kontinentima, a kad si se vraćao, pjevušio si ”Vraćam se Zagrebe tebi”. Sigurno si imao još mnogo toga za pjevušiti. Hvala ti, Kićo, na svemu što si podijelio s građanima svog grada koji će te se dugo sjećati – zaključio je Bandić.

Kićo je ispraćen uz zvukove tamburice i gitare, dostojanstveno kako i zaslužuje. Ante Gelo, Drago Laban i Miran Glinac izveli su “Plavušu”, dok su tamburaši iz najpoznatijih domaćih bendova izveli pjesmu “Otiš’o je moj otac polako”. Budući da su Kiću za života nazivali našim Elvisom Presleyjem, na ispraćaju je bila i Presleyeva inačica pjesme “My Way”, navodi Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krunoslav Kićo Slabinac preminuo je 13. studenog ove godine. Diljem Hrvatske njegova vjerna publika opraštala se na gradskim trgovima kratkim programom u 12,40 sati. “Počivaj u miru Božjem legendo”, poručili su glazbenom velikanu.

U Osijeku su se okupili njegovi sugrađani te su na glavnom gradskom trgu odsvirali nekoliko njegovih skladbi. Osječani su glazbeniku zahvalili na promociji grada i slavonske glazbe bacanjem 300 ruža u Dravu, navodi dnevnik.hr. U toj inicijativi pridružili su im se i drugi gradovi na području Slavonije, poput Đakova i Županje, gdje se također svi opraštaju od Kiće Slabinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek

Županja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požega

Gospić

Krunoslav Kićo Slabinac preminuo je u 77. godini nakon borbe s dugom i teškom bolesti. Svojom glazbom ostavio je veliki trag u hrvatskoj povijesti, a mnogi će ga se zauvijek sjećati zahvaljujući njegovim nezaboravnim uspješnicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.