Mons. Hren: ‘Do 16 sati znat će se hoće li danas biti spušten toranj zagrebačke katedrale’

Foto: fah

Predsjednik Odbora za obnovu katedrale mons. Ivan Hren rekao je da će se do 16 sati znati hoće li danas biti spuštanje sjevernog tornja Zagrebačke katedrale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mons. Hren je za Hrvatski katolički radio (HKR) izjavio kako se na sjevernom tornju zagrebačke katedrale trenutno održavaju zadnje pripreme za njegovo skidanje.

“Negdje do 16 sati procijenit ćemo hoće li danas biti skidanje sjevernog tornja kad bi se trebale završiti sve sigurnosne mjere”, rekao je te podsjetio kako je statičar u 7,30 sve pregledao pa su još nešto dodali radi učvršćivanja. Ja bih htio, naglasio je, da to bude danas, ali ako ne bude, neka bude Božji plan!

> (VIDEO) Pogledajte uskrsni koncert sestara Husar i Matije Dedića u oštećenoj zagrebačkoj katedrali

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> (FOTO, VIDEO) Grob bl. Stepinca zaštićen daskama, pogledajte pripremu za skidanje sjevernog tornja zagrebačke katedrale

> (FOTO, VIDEO) Narod.hr doznaje kolika su oštećenja na zagrebačkoj katedrali i kako će se izvoditi radovi na obnovi

> (FOTO) Procjenjuje se šteta na Zagrebačkoj katedrali nakon potresa: Pogledajte fotografije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zbog nedavnoga potresa bi sjeverni toranj, ako bi pao, prijetio oštećivanjem cijele Zagrebačke katedrale”, ocijenio je i dodao kako su u dogovoru sa statičarima koji su procijenili da je najbolje spustiti sjeverni toranj kako bi bilo što manje oštećenja.

Na prijedlog kardinala Josipa Bozanića u 12 sati su zaustavljeni radovi kada će zagrebački nadbiskup oko kipa Gospe ispred katedrale blagosloviti radnike, gradilište, prvostolnicu i sav hrvatski narod. Potom se ekipa, rekao je, penje na toranj, nakon čega će donijeti procjenu kada će biti spuštanje sjevernog tornja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.