Oskvrnuće groblja u Šestinama: Skinuti križevi i postavljeni naopako, prevrnuti kontejneri

oskvrnuće
Foto: snimka zaslona

Oskvrnuće groblja u Šestinama. Župnik Šreter: “Oprosti im, ne znaju što čine”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šokantan prizor dočekao je u nedjelju ujutro stanovnike Šestina u Zagrebu. Vandali su s groblja pored crkve sv. Mirka poskidali križeve, uništavali imovinu oko crkve, čupali prometne znakove i prevrtali kontejnere. Cijeli slučaj istražuje policija.

Stanovnike zagrebačkih Šestina šokirao je prizor koji su zatekli u nedjelju ujutro pred crkvom sv. Mirka. Vandali su s obližnjeg groblja poskidali križeve i okrenute naopačke ih ostavili kod crkve. Uništili su i prometne znakove, kontejnere…

Oskvrnuće je komentirao župnik župe sv. Mirka u Šestinama, vlč. Robert Šreter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne znamo o kome se radi, je li u pitanju ‘igra’ ili nešto ozbiljnije, u svakom slučaju, u skladu s onim što je Isus na križu rekao: ‘Oprosti im, Oče, ne znaju što čine’… Ako netko i ne vjeruje u Boga, ja razumijem da netko ne vjeruje u Boga, ali zašto dirati u svetinje na takav način?” – rekao je vlč. Šreter.

Predsjednik gradske četvrti Podsljeme, Krešimir Kompešak, ispričao je za Dnevnik Nove TV da su vandali praktički uništili sve što su vidjeli.

”Jutros između 4 i 5 sati došlo je do uništavanja tuđe stvari i vandalizma na groblju u Šestinama pored crkve. Čupali su križeve s groblja, uništili kipiće, čupali prometne znakove, prevrtali kontejnere, a kažu susjedi i da je niže niz ulicu navodno zapaljen i jedan koš za smeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nered su napravili i kod osnovne škole u Šestinama. Tamo su razbacivali stvari. Mislimo da su išli od škole prema cesti do crkve i tu se razbježali. I policija kaže da su imali više dojava. Policija istražuje sada što se dogodilo, a imaju i nadzorne kamere na tri pozicije pa se možda nešto vidi”, otkrio je Kompešak.

Nije prvi put

Upozorio je i da ovo nije prvi put da vandali rade probleme u Šestinama. Prije nekoliko dana članovi gradske četvrti sastali su se s predstavnicima nadležne policijske postaje da bi razgovarali o tom problemu.

”Zabilježili smo više provala i vandalizama na ovom području. Imali smo i na ambulanti prije godinu dana crtanje kukastih križeva crnim sprejevima, svuda gdje smo radili novu fasadu. Imali smo više puta takvih problema i već smo upućivali na te probleme s vandalima”, kazao je Kompešak i dodao da se radi na rješavanju problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz zagrebačke policije su potvrdili da su oko 6 sati zaprimili dojavu o vandalizmu kod crkve sv. Mirka te da utvrđuju sve okolnosti događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.