Paul Simon najavio oproštajnu turneju

Foto:fah

Legenda američkog folk rocka Paul Simon najavio je u ponedjeljak da će se oprostiti od pozornice nakon posljednje turneje, poslije 50 godina karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa 76 godina, nekadašnji član legendarnog dua Simon & Garfunkel, počet će seriju koncerata u Europi i Sjevernoj Americi 16. svibnja, u kanadskom Vancouveru.

Simon je izvijestio kako ozbiljno pomišlja na mirovinu otkad je u prosincu 2017. umro jedan od njegovih gitarista Vincent N’Guini.

“Volio bih otići zahvalivši se svima onima na svijetu koji su me došli čuti kako nastupam zadnjih 50 godina”, napisao je glazbenik u poruci obožavateljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paul Simon oprostit će se nastupom u Londonu, 15. srpnja.

Već je najavio kako bi mogao nastaviti svirati nakon oproštajne turneje ali samo sporadično kao podršku stvarima do kojih drži, poput borbe za zaštitu okoliša.

Simon je prvo s kolegom Artom Garfunkelom postao jedan od glasova generacije 60-ih, glazbeno smirujućim ali politički angažiranim melodijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Simon & Garfunkel proizveli su niz uspješnica poput “Bridge over Troubled Water”, “The Sound of Silence” i “Mrs. Robinson”, originalni soundtrack filma “Diplomac”.

U solo karijeri Simon je pridonio oblikovanju glazbenog žanra “world music” albumom “Graceland” 1986., na kojem su sudjelovali glazbenici iz Južnoafričke Republike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.