Pijanist Maksim Mrvica otvara 21. Zadarsko kazališno ljeto

Zadar, 17.6.2015 - Velikim koncertom na Trgu pet bunara, pijanist Maksim Mrvica otvorit će 30. lipnja 21. Zadarsko kazališno ljeto, najavio je u srijedu na konferenciji za medije Renato Švorinić, ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta u Zadru. Na arhivskoj fotografiji Maksim Mrvica tijekom koncerta na zadarskom Forumu 7.8.2014. godine. foto HINA/ ua

Velikim koncertom na Trgu pet bunara, pijanist Maksim Mrvica otvorit će 30. lipnja 21. Zadarsko kazališno ljeto, najavio je u srijedu na konferenciji za medije Renato Švorinić, ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta u Zadru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom trodnevnog, glazbenog dijela festivala u Muzeju antičkog stakla nastupit će britanski jazz pijanist i orguljaš Brian Auger, američki blues pjevača Neal Black sa svojom grupom The Healers i američka saksofonistica, flautistica, vokalistica i skladateljica Camille Thurman.

U kazališnom dijelu programa bit će izvedeno desetak predstava hrvatskih kazališta te dvije zadarske premijere: “Kola” Zadarskog plesnog ansambla i “Branitelji” HNK Zadar.

“Prva u nizu predstava bit će naša, domaća bajka ‘Nečisti i djevojka’ u režiji Renea Medvešeka, vidjet ćemo i ‘Ritinu školu’ s Natašom Janjić i Markom Torjancem, a vjerujem da će publici biti posebno zanimljiva predstava ‘Thelma i Louise’ Istarskog narodnog kazališta iz Pule, redatelja Dalibora Matanića, u kojoj igra mlada zadarska glumica Tihana Lazović”, najavila je dramska producentica Jadranka Svaguša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadarsko kazališno ljeto završit će 4. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.