Predstavljanje knjige ‘Benediktova opcija’ u Mičevcu: ‘Kako se boriti na novomu, kulturnom bojnom polju’

Foto: Verbum, Matica hrvatska, Snimka zaslona

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Velikoj Gorici u utorak 12. studenoga 2019. u 19 sati u Hrvatskom domu u Mičevcu održat će se PREDSTAVLJANJE KNJIGE “Benediktova opcija”, Rod Dreher.

Otpad od vjere sve je veći, a sve je više i glasova koji upozoravaju da ništa više ne može zaustaviti propadanje Zapada i njegovu rastuću dekadenciju. Mnogi kršćani zatvaraju oči pred tim i njihove su vjerske zajednice preslabe da odole tomu procesu. U nastaloj duhovnoj krizi pomoć ne će doći od politike. Potrebna je Benediktova opcija, strategija koja se oslanja na autoritet Svetoga pisma i mudrost drevne Crkve i kojoj je cilj dobrovoljno prihvaćanje egzila iz suvremene kulture radi izgradnje trajne, čvrste i otporne kontrakulture.

Rod Dreher u knjizi Benediktova opcija iznosi smionu tvrdnju da je put u budućnost zapravo put iz prošlosti – onaj sv. Benedikta.

Benediktova opcija Dreherov je manifest i ujedno gorljiv poziv kršćanima koji moraju naučiti kako se boriti na novomu, kulturnom bojnom polju – a to je izazov s kojim se Zapad nije suočio posljednjih tisuću i pol godina. Ova je knjiga namijenjena svim kršćanima koji mogu i znaju čitati znakove vremena.

Knjigu će predstaviti Davor Ivo Stier; zastupnik u Hrvatsokm saboru, dr.sc. Boris Beck; publicist, Nikola Bolšec; predsjednik Hrvatskog čestertonijanskog društva uz glazbenu pratnju Zbora „Sv. Matej“, Dugave; voditelj Tihomir Prša.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr