Preminula Milena Dravić

Foto: Fah

Jedna od najpoznatijih srpskih i jugoslavenskih glumica, Milena Dravić preminula je u noći sa subote na nedjelju u 79. godini u Beogradu, objavila je agencija Tanjug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milena Dravić rođena je u Beogradu 5. listopada 1940., glumom se počela baviti još kao srednjoškolka, a u karijeri koja je trajala gotovo 60 godina, snimila je stotinjak filmova i osvojila mnogobrojne filmske nagrade.

Među njima se ističu Zlatna palma u Cannesu za ulogu u filmu “Poseban tretman” Gorana Paskaljevića, dvije Zlatne i šest Srebrnih arena na Filmskom festivalu u Puli.

Dobitnica je i nekoliko nagrada za životno djelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najpoznatije uloge ostvarila je u filmovima “Prekobrojna”, “Jutro”, “Kozara”, “Bitka na Neretvi”, “Ljubavni život Budimira Trajkovića”, “Rad na određeno vreme”, “Moj tata na određeno vreme”, “Sekula se opet ženi”, “Nije lako s muškarcima” i “Zona Zamfirova”.

Glumica je u srpnju bila u Puli kada je u sklopu popratnog programa 65. Pulskog filmskog festivala u Srpskom kulturnom centru u Puli otvorena izložba “Milena: izložba fotografija”, retrospektiva fotografija srpske glumice.

“Pulu obožavam, za Pulu sam vezana od svog prvog filma ‘Vrata ostaju otvorena’ da bih nakon nekoliko godina postala i najmlađi dobitnik prve Zlatne Arene za film ‘Prekobrojna’. U Puli sam postala prava glumica, moja sudbina je vezana za Pulu i uvijek se u tom gradu osjećam ugodno jer ovdje ljudi vole umjetnost i film”, kazala je tada Milena Dravić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milena Dravić nadživjela je supruga srbijanskog glumca Dragana Nikolića koji je preminuo u ožujku 2016. S trećim suprugom Nikolićem je od 1972. do 1974. vodila popularni show program Obraz uz obraz.

Tanjug navodi da je Dravić preminula nakon teške bolesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.