Prihvaćena ostavka “iz osobnih razloga” ravnateljice HNK-a Šibenik

Foto:fah

Kazališno vijeće Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) Šibenik prihvatilo je danas ostavku ravnateljice Nere Gojanović Kljajić, koju ju ponudila prošloga petka zbog zamjerki šibenskih gradskih vlasti za netočno prikazanje financijskog izvješća HNK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz gradske uprave su je, naime, prozvali za neknjiženje računa kako bi prikazala bolju financijsku sliku šibenskoga HNK-a za prvih 9 mjeseci 2013.

Davor Šarić, predsjednik Kazališnog vijeća šibenskog HNK-a, nakon današnje sjednice kratko je kazao da je prihvaćen zahtjev ravnateljice za razrješenjem.

Zbog nemogućnosti daljnje suradnje i rada ravnateljica ne vidi način da i dalje obnaša funkciju čelne osobe šibenskog kazališta, te je razrješenje zatražila iz osobnih razloga, obrazložio je Šarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoju odluku Kazališno vijeće će poslati šibenskom Gradskom vijeću koje će o njoj raspravljati na idućoj sjednici.  Epilog je ovo sukoba koji traje već neko vrijeme između ravnateljice i gradske uprave.

Gradonačelnik Željko Burić zamjerio je Gojanović Kljajić neuredno poslovanje, a revizija financijskog izviješća koju su napravile gradske službe, pokazala je da neke račune kazališna kuća nije knjižila kako bi se prikazalo bolje financijsko stanje.

Tu reviziju prošlog petka Kazališno vijeće nije prihvatilo ocijenivši da ravnateljica nije napravila propust u poslovanju, ali su njezinu ostavku danas potvrdili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.