Radijske postaje odustaju od emitiranja glazbe Michaela Jacksona zbog novih optužbi za zlostavljanje

Foto: Fah

Radijske postaje u Australiji, Kanadi i na Novom Zelandu odbijaju emitirati glazbu Michaela Jacksona nakon novih optužbi protiv pokojnog pjevača za spolno zlostavljanje djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova Entertainment u Sydneyu u četvrtak je postala zadnja radiogrupacija koja je objavila da na zahtjev javnosti više neće emitirati njegovu glazbu.

Taj potez uslijedio je nakon emitiranja američkog dokumentarnog filma “Odlazak iz Neverlanda” u kojemu su dvojica muškaraca ustvrdila da ih je Jackson godinama spolno zlostavljao kao djecu.

“U svjetlu onoga što se dogodilo SmoothFM trenutno ne emitira pjesme Michaela Jacksona”, citiraju lokalni mediji direktora programa Nove Paula Jacksona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dokumentarni film nije još prikazan u Australiji. Druga velika australska radijska mreža ARN navela je “da pozorno prati razmišljanje publike u vezi pojedinih glazbenika”.

Na Novom Zelandu njegovih pjesama gotovo da više i nema na radiovalovima nakon što su od emitiranja njegovih pjesama odustale dvije najveće radijske postaje MediaWorks i NZME.

U dokumentarcu HBO-a emitiranom u nedjelju dvojica muškaraca James Safechuck i Wade Robson, rođen u Australiji, rekli su da ih je Jackson spolno zlostavljao kad su bili u dobi od 10 odnosno sedam godina. Glasine o Jacksonovoj pedofiliji javljale su se i tijekom njegova života no nikad ništa nije bilo dokazano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravitelji Jacksonove ostavštine zanijekali su točnost tih optužbi i podigli su 100 milijuna dolara vrijednu tužbu protiv HBO-a.

I lanac kanadskih radijskih postaja objavio je da neće više emitirati njegove uspješnice poput “Billie Jean” i “Bad”. “Uzimamo u obzir komentare naših slušatelja a dokumentarac u nedjelju izazvao je reakcije” kaže Christine Dicaire iz Cogeca koji upravlja radijskim postajama u Quebecu i Ontariju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.