Svečani koncert Zagrebačke filharmonije za Dan Grada Zagreba u Parku dr. Franje Tuđmana

Foto: fah

Zagrebačka filharmonija će u povodu Dana grada Zagreba, koji se obilježava 31. svibnja, u subotu navečer u 20,30 sati u Parku dr. Franje Tuđmana izvesti “Carminu Buranu” Carla Orffa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orkestar nastupa pod ravnanjem mladog dirigenta Vetona Marevcija uz vokalne soliste sopranisticu Antoniju Dunjko, tenora Dejana Maksimilijana Vrbančiča i baritona Floriana Tavića te zborove Ivan Goran Kovačić, Dječji zbor Zvjezdice, Dječji operni zbor i zbor Muzičke akademije u Zagrebu.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvao je Zagrepčanke i Zagrepčane da dođu u Park večeras, i to 15 minuta prije koncerta kako bi vidjeli i uvodni petominutni film o projektu uređenja Trga dr. Franje Tuđmana.

“Dođite i uživajte u prekrasnoj glazbi. Vidjet ćete usput i projekt Nenada Fabijanića uređenja Trga dr. Franje Tuđmana'”, pozvao je građane gradonačelnik Bandić na kraju današnje konferencije za novinare. Mlađe sugrađane pozvao je da nakon Carmine Burane odu na Šalatu, gdje će koncert održati “Prljavo kazalište”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnjim koncertom nastavlja se suradnja Zagrebačke filharmonije i zagrebačke Muzičke akademije, započeta u rujnu prošle godine svečanim koncertom u povodu otvaranja nove zgrade Muzičke akademije, tako da su studenti Akademije – dirigent Veton Marevci, te solisti Antonia Dunjko i Florian Tavić dobili priliku svojim nastupima uveličati izvedbu Carmine Burane ove godine, priopćeno je iz Koncertne direkcije Zagreb.

Bit će to događaj od posebne važnosti, osobito u svjetlu ulaska grada Zagreba u drugi krug prestižnog natjecanja za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine, ističu u Koncertnoj direkciji.

Podsjećaju da je oživljavanje mnogobrojnih atraktivnih gradskih lokacija raznovrsnim programima postalo stalan dio kulturne ponude i tradicije, kako za građane, tako i za mnogobrojne turiste i posjetitelje naše metropole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranijih godina koncerti Zagrebačke filharmonije izvedeni su na zagrebačkim fontanama i na Trgu kralja Tomislava, a ove godine u ambijentu Parka dr. Franje Tuđmana.

U slučaju kiše koncert će se, u istom terminu, održati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.