Teatar Gavran nudi 4 besplatne online hit-predstave

Foto: Teatar Gavran

U ovim teškim pandemijskim vremenima kada i najvjerniji kazališni gledatelji izbjegavaju javna okupljanja, Teatar Gavran je odlučio učiniti besplatno online dostupnim svoje četiri hit-predstave. Reviju je otvorila 15. siječnja ujutro komedija “Pandorina kutijica” u režiji Roberta Raponje, u interpretaciji Željka Duvnjaka, Ivice Jončića i Mladene Gavran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tjedan potom, 22. siječnja u isto vrijeme dostupnom postaje i iznimno popularna monodrama “Hotel Babilon” u režiji Aide Bukvić i u interpretaciji Mladene Gavran. Do sada je ova monodrama imala više od 250 repriznih izvedbi u teatru.

Na rasporedu je 29. siječnja groteska “Pacijent doktora Freuda” u režiji Roberta Raponje, a u interpretaciji Peđe Gvozdića, Jakova Gavrana, Ana-Marije Percuić i Katarine Baban, a 5. veljače je ponovno na rasporedu jedna monodrama u interpretaciji Mladene Gavran. Riječ je o “Najluđoj predstavi na svijetu” koju je ona sama i režirala. I na koncu: 12. veljače revija završava komedijom “Pandorina kutijica”.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Ovaj program realizira se uz potporu Ministarstva kulture i medija RH u sklopu javnog poziva za programe razvoja novih kulturnih i edukativnih sadržaja i digitalne prilagodbe u 2021. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teatarska umjetnost

Teatar Gavran igra suvremene dinamične predstave u kojima se na prvom mjestu afirmira glumačko umijeće kao osnova teatarske umjetnosti, tako da na svojim predstavama angažira ponajbolje hrvatske glumce, istaknute redatelje i iskusne suradnike. Nastoji kontinuirano biti nazočan u gradu Zagrebu, ali istodobno doći u svako, pa i najmanje mjesto u Hrvatskoj, ako u njemu postoji želja za kazališnim doživljajem. Povremeno gostuje i na inozemnim scenama: Austrija, Mađarska, Slovenija, Srbija, Slovačka, Belgija, Poljska, Bosna i Hercegovina, Češka. U prosjeku Teatar GAVRAN svake godine izvede jednu premijeru i stotinjak repriza.

U jesen 2002. godine glumica Mladena Gavran i njezin suprug književnik Miro Gavran pokrenuli su Teatar Gavran. Prva premijerna izvedba bila im je monokomedija „Hotel
Babilon“ , koju je Mladena odigrala više od dvije stotine puta, i za tu interpretaciju bila ovjenčana i značajnim nagradama.  Praizvedba novog intrigantnog teksta Mire Gavrana “Glasnogovornik” planira se početkom ožujka 2022. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.