(VIDEO) 12. srpnja 1962. The Rolling Stones – bogata karijera slavnih rockera ima i drugu stranu medalje!

epa06787815 British musicians Mick Jagger (2-L), Keith Richards (R), Charlie Watts (2-R) and Ronnie Wood (L) perform during The Rolling Stones 'No Filter' tour in Old Trafford stadium in Manchester, Britain, 05 June 2018. EPA/Nigel Roddis

Na tom prvom koncertu 1962.  nastupila su šestorica: Mick Jagger, Keith Richards, Brian Jones, Ian Stewart, Dick Taylor i Tony Chapman. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda je na površini slavne rockere pratio glamur i slava, Keith Richards u svojoj biografskoj knjizi „Life“ piše o drugoj strani tog života, o ogromnim količinama droge kojom se “hranio”, o alkoholu koji je tekao potocima, o seksualno neobuzdanom ponašanju..

 

Na današnji dan 1962. grupa The Rolling Stones održala je svoj prvi koncert i tako započela dugu tradiciju glazbene popularnosti koja traje do danas. Tu prvu gažu održali su u klubu Marquee u Londonu, na adresi Oxford Street 165 (danas najprometnija trgovačka ulica u čitavoj Europi). Na tom prvom koncertu nastupila su šestorica: Mick Jagger, Keith Richards, Brian Jones, Ian Stewart, Dick Taylor i Tony Chapman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je da je ime sastava The Rolling Stones izabrao treći član, Brian Jones, i to impulzivno. Naime, kad je telefonom razgovarao s vlasnikom lokala, ovaj ga je upitao kako se zove njihov novonastali sastav. Jonesa je nakratko uhvatila panika jer još nisu imali ime. Pogled mu je pao na ploču blues pjevača Muddy Watersa, na kojoj je bila pjesma “Rollin’ Stone”. Sastav se prvo doista nazivao “The Rollin’ Stone”, a kasnije su dodali slovo g. Zanimljivo je da je Brian Jones bio i prvi vođa skupine, no umro je mlad, sa samo 27 godina života (kao i Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Kurt Cobain i Amy Winehouse).

Nažalost, često se prešućuje ili ne stavlja u negativnu konotaciju i druga strana života Rolling Stonesa koja je sve samo ne uzor življenja. Njihov život obilježila je droga, alkohol i seksualni promiskuitet. Danak popularnosti odnio je njihove živote u smjeru koji nitko ne bi volio, kao dobra opomena da slavu i bogatstvo “omiljenih rock zvijezda” često prati i druga, tamnija strana medalje.

Keith Richards u svojoj biografskoj knjizi „Life“ piše o svom životu, o ogromnim količinama droge kojom se “hranio”, o alkoholu koji je tekao potocima, o seksualno neobuzdanom ponašanju, o ispadima kada su članovi grupe ispadali izvan kontrole (razbijali hotele, tučnjave, promiskuitet) i sve ono što često prati svjetski poznate rock grupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tamna strana medalje života poznatih često ostaje u sjeni glamura koji ih prati, a mediji čak i živote ovisnosti o drogi i alkoholu prikazuju vrlo benigno, premda su posljedice teške i doživotne.

Kod glazbenika način života “sex, drugs and rocknroll” došao je s počecima rocka, a ona nema u sebi ništa pozitivno što bi trajnim vrijednostima privuklo čovjeka. Prije bi se to moglo nazvati – kronika propasti jednog, kad se stvari ogole do kraja, sasvim običnog čovjeka.

Tako je i sa slavnim Rolling Stonesima, planetarnim idolima mladih, čija se tamna strana medalje otkrije najčešće kada je već – kasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.