(VIDEO) 30. siječnja 1951. Ferdinand Porsche – genijalni konstruktor i tvorac slavne Volkswagenove ‘bube’

Porsche
Foto: www.commons.wikimedia.org

Konstruirao je prvi 4×4 i hibridni auto, pobjedničke Mercedesove bolide i Auto Unionove ‘Srebrne strijele’, proslavio se 1938. Volkswagenom KdF (Bubom), a stvorio je i najbolji tenk II. svjetskog rata – Tiger I.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Sudetski Nijemac, Ferdinand Porsche rođen je 1875. u blizini Libereca u današnjoj Češkoj, tada Austro-Ugarska. Umro je na današnji dan 1951. godine.

Slavu je počeo graditi 1901. u Beču, električno-benzinskim Lohner-Porsche Mixte, prvim hibridnim i prvim 4×4 automobilom na svijetu, a i kasnije, uz iznimku vremena provedenog kod Daimlera u Stuttgartu, radio je u Austriji, za Austro-Daimler i Steyr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odabrao je 1918. čehoslovačko državljanstvo, a slavu i ugled stiče 1920-ih, stvorivši pobjedničke serije Mercedesa S, SS i SSKL. Potom je bio glavni konstruktor Daimler-Benza, a sredinom 1930-ih proslavio se trkaćim bolidima Auto Uniona, koji uvode revolucionarnu koncepciju s aluminijskim okvirom i motorom u sredini.

Model iz 1936. razvijao je čak 590 KS iz benzinca 6.0 V16, s kompresorskim prednabijanjem te je mogao potegnuti brže od od 330 km/h. Kad je počeo rad na projektu KdF-Wagena, Hitler i Göbbels inzistirali su da i službeno postane Nijemac.

Njemački Narodni automobil predstavljen je 1938., a i na sportskom su planu njegovi su Auto Unioni sredinom i krajem 1930-ih imali mnogo uspjeha. Porodična tvrtka Porsche pod vodstvom sina i unuka prometnut će se u jednog od najpoznatijih svjetskih proizvođača sportskih automobila, što je počelo 1948. slavnim modelom Porsche 356.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda opterećen teškim kontroverzama, od plagijata do podrške nacizmu (konstruirao je i Tiger I, najbolji tenk II. svjetskog rata), zbog čega je krajem 1945. uhićen te proveo 22 mjeseca u zatvoru, proglašen je najznačajnijim automobilskom konstruktorom XX. stoljeća.

 

*Volkswagen Buba (njem. Käfer, eng. Beetle) prestao se u Njemačkoj proizvoditi 19. siječnja 1978. godine. No, proizvodnja je nastavljena u Brazilu i Meksiku. Posljednja Buba u povijesti proizvedena je 2003. u Meksiku. Imala je redni broj 21529464., i nazvana je El Rey. Smještena je u Volkswagenov muzej u gradu Wolfsburgu u Njemačkoj, gdje je ujedno i svjetsko sjedište korporacije Volkswagen AG.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VW Buba je najprodavaniji model (bez mijenjanja dizajna) nekog automobila u povijesti, a dosegla je kultni status kao rijetko koji automobil. Ima veliki broj ljubitelja širom svijeta, udruženih u klubove. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.