(VIDEO, FOTO) Don Žderić, upravitelj Župe Gospe Fatimske u Splitu blagoslovio župljanje

Foto: Župa Gospe Fatimske Split

Don Ante Žderić, upravitelj Župe Gospe Fatimske u Splitu, na Veliki petak održao je misu pred nekoliko časnih sestara, koja se mogla pratiti preko župnog YouTube kanala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon obreda, u 20 sati je, kako bi svojim župljanima pružio utjehu i osjećaj zajedništva, noseć križ Kristov, krenuo ulicama svoje župe i blagoslivljao puk.

U pratnji dvojice župljana koji su pokraj njega nosili baklje i bili uz njega ako mu bude trebalo pomoći nositi teški križ, krenuo je Šimićevom ulicom gdje su uz cestu čekali župljani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijelo vrijeme za njim su išli vjernici, u početku njih 10-ak, a zatim sve više, među kojima je i bračni par s blizancima u kolicima, prenosi Slobodna Dalmacija.

Nastavili su Klovićevom, potom Ulicom Škrape gdje su ljudi izašli ispred svojih kuća i na balkone.

U molitvi i noseći lampione, vjernici su pratili svećenika koji se zaustavio na parkiralištu pokraj malog pazara na Splitu 3, te se okrenuo prema svojim pratiteljima i nekoliko pita ponovio “U ime Oca i Sina i Duha svetoga, amen.”, te se u 20.50 sati vratio u Župu Gospe Fatimske ispred koje je blagoslovio župljane koji su ga do kraja pratili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.